Odroda vína

Vinič hroznorodý sú odrody rastliny rodu Vitis vinifera registrované Ústredným kontrolným a skúšobným ústavom poľnohospodárskym v štátnej odrodovej knihe ako muštové a stolové odrody.

Poznáme:

- muštové odrody biele, napr. Aurelius, Chardonnay, Irsai Oliver, Milia, Muškát moravský, Muškát Ottonel, Neuburské, Noria, Pálava, Sauvignon, Rizling rýnsky, Rulandské biele, Rulandské šedé atď.,

- muštové odrody tokajské, napr. Furmint, Lipovina, Muškát žltý, Zeta,

- muštové odrody modré, napr. Alibernet, André, Cabernet sauvignon, Dunaj, Modrý Portugal, Neronet, Rulandské modré atď.,

- stolové odrody.

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
2 € 46 €
Skladom

Víno má zlatožltú farbu, vôňa pripomína sušené marhule, tropické ovocie a med z lúčnych kvetov. Zrenie v sude pomohlo rozvinúť jeho elegantnú chuť podporenú malokarpatskými kyselinami. Vinič bol pestovaný spôsobom šetrným k prírode, hrozno bolo oberané ručne a víno je nízkohistamínové.
Skladom

Aj napriek tomu, že toto víno je suché, je výraznej chuti s muškátovo kvetinovou arómou. Víno je jemne korenisté s príznačnou grepovou dochuťou pre odrody vín Devín. Ak obľubujete aromatické vína, učite odporúčame vyskúšať túto slovenskú odrodu od slovenského pestovateľa a výrobcu Vinárstva Anton Uhnák.
Skladom

Výrazná, intenzívna a príťažlivá vôňa lupeňov bielych ruží a štipky bieleho korenia. Chuť bieleho vína je hladká, s tónmi sladkých broskýň a hrušiek. Citrusovo svieža kyselinka. Dochuť je stredne dlhá a ovocná.
Skladom

Víno je zlatej farby. V jeho vôni dominujú tóny bielej ruže, lipového kvetu a agátového medu. Ovocný charakter sa prejaví v chuti kde v kombinácii s príjemnými kyselinami a jemným zvyškovým cukrom pôsobí vyvážene a elegantne. Víno je vegánske a nízkohistamínové. Hrozno na výrobu tohto vína pochádza z vinohradu, ktorý je v konverzii na BIO.
Skladom

Najúspešnejší novošľachtenec, slovenský kríženec Tramínu červeného a Veltlínskeho červeno-bieleho. Vôňa je výrazná medová, korenistá až grepová. Chuť je plná s vyváženým zvyškovým cukrom a príjemnými ovocnými kyselinkami.
Skladom

Elegantné víno Kasnyik Devín je polosladké biele víno bez zemepisného označenia. Víno bolo vyrobené bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Víno má zlatistú farbu a vôňu pripomínajúcu tropické ovocie. Jeho chuť je sladkastá, veľmi dobre zharmonizovaná s kyselinkami, ktoré navyše podporujú sviežosť vína. Podávame pri teplote 10-12 °C, výborne sa dopĺňa s hydinovou roládou plnenou brusnicami, prípadne s výrazným sushi alebo zrelšími syrmi.
Skladom

Víno má výraznú rubínovú farbu. Ovocné vône čiernych ríbezlí a tmavého lesného ovocia sú typické pre malokarpatský Cabernet. Príjemná vôňa vanilky, čokolády a cédrového dreva vznikla 12 mesačným zrením v barikových sudoch. Chuť je plná, s príjemne štruktúrovanými tanínmi a dlhou dochuťou.
Skladom

Cabernet Sauvignon zo Suchého vrchu ovplýva vo svojej polosladkej podobe intenzívnou ružovou-karmínovou farbou. Má príjemnú ovocnú arómu s tónmi malín a listu čiernej ríbezle. Zaujme harmonickou sviežou chuťou a príjemnými kyselinami vybalansovanými so zvyškovým cukrom. Víno je vegánske a nízkohistamínové
Skladom

Ružové víno svetlejšej farby. Vo vôni čerstvé jahody, červené ríbezle a maliny. Chuť ovocná, šťavnatá.
Skladom

Višňová farba Cabernetu Sauvignon s odrodovou vôňou kôstkového ovocia a harmonickou, ľahkou chuťou.
Skladom

Predstavujeme vám víno ružovej farby s arómou lesných jahôd. Chuť vína je plná, podporená harmonicky zapracovaným cukríkom.
Skladom

Predstavujeme vám víno tmavočervenej farby s arómou čiernych ríbezle. Chuť vína je plná, korenistá, prechádzajúca do tanínového záveru.
Skladom

Biele víno z modrého hrozna. Aróma žltého dužinatého ovocia, šťavnatého egreša a lístku čiernej ríbezle postupne prechádza aj do chuti, ktorá sa nesie v harmónii jemného zvyškového cukru a sviežich kyselín. Víno má prívlastok Vegan Wine.
Skladom

Farba vína je tmavo-granátová. Vo vôni dominuje černicová marmeláda sprevádzaná vôňou lesného ovocia. Chuť vína je ovocná, mohutná, s veľmi dlho trvajúcim dojmom.
Skladom

Víno má višňovo-ružovú farbu. Vo vôni sa prelínajú prezreté jahody s lesnými malinami a kvapkou medu v závere. Chuť je elegantná, plná prezretého ovocia.
Skladom

Víno s pôvabným lososovým šatom a podmanivou vôňou lesných jahôd, malín a čiernych ríbezlí. Celkovú noblesu vína dotvára ideálna súhra sviežich kyselín a cukru. Odporúčame podávať pri 10 - 12 °C ku lahkým a stredne ťažkým úpravam šalátov, rýb či hydiny, alebo k jemným až stredne výrazným syrom.  
Skladom

Vynikajúca odroda červených vín. Ponúkané víno je jemne zamatovej arómy a príjemnej trpkosti. Môžete v ňom postrehnúť chuť a vôňu čiernych ríbezlí, černíc a sušených sliviek. Zrením jeho kvalita narastá. Víno zrelo 10 mesiacov v 900-litrových dubových sudoch. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 23,5° NM.
Skladom

Vynikajúca odroda francúzskeho pôvodu. Má jemno ružovú farbu a príjemne vyvážené kyseliny. Podmaní si Vás sviežou ovocnou arómou so smotanovými tónmi. V chuti Vám ulahodia tóny jemnej čerstvej jahody či lesného ovocia. Cukornatosť pri zbere hrozna – 21,5 °NM.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť. Obec: Rúbaň, hon: Starý vrch. 13,5 %obj. / 0,75 l/2019 Spôsob výroby: ohrev hrozna pred fermentáciou na 16 °C, pomalé a spontánne rozkvasenie. Fermentácia: nerezový vinifikátor po dobu 21 dní, s použitím techniky „pump over“ a delestage, teplota do 27 °C, JMF počas fermentácie. Vyzrievanie: 28 mes. bariquové sudy 80 % 1x použité, 20 % nové. Farba: fialovo-červený odtieň. Aróma: viacvrstvová, čierne ríbezle, černice, vanilkový lusk, sušené lístie, v pozadí višnový podtón. Chuť: vyzretá, ovocno-zemitá, plná, s mäkkými tanínmi a harmonickými kyselinami, doplnená dubovým podtónom. Nefiltrované, prirodzený sediment nie je vada vína.
Skladom

Víno s dotykom dubového sudu - žiarivá farba granátového jablka, vôňa plná višní s finesom cigarovej dózy. Chuť stredne plná so stopami bobuľového ovocia a tanínu. 
Skladom

Víno rubínovo purpurovej farby a intenzívnej podmanivej vône čiernych ríbezlí, kôstkovín a tmavého lesného ovocia, najmä čučoriedok a černíc, obohatenej o grafitové, cédrové a tabakové tóny. Chuť vína je výrazne extraktívna, delikátne korenistá, s vynikajúcou štruktúrou kyselín a tanínov vytvárajúcich noblesnú dochuť. Víno odporúčame podávať pri teplote 16 – 18 °C.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón obec: Nová vieska, hon: Veterný vrch Spôsob výroby: 2 h macerácia hrozna pri 14 °C. Kvasenie: nerezová nádrž, 18 – 15,5 °C, 19 dní. Vyzrievanie: nerezová nádrž, na jemnom kvasinkovom sedimente 5 mes. bez premiešavania. Farba: čerešňový odtieň. Aróma: intenzívna, ovocná, košík jahôd, červených ríbezlí spolu s višňovým podtónom. Chuť: kopíruje aromatické vnemy, podporená o krémový podtón s vybrujúcou kyselinkou. Kryštáliky vínneho kameňa nie sú závadou a svedčia o nepoužívaní stabilizátorov.