Rizling rýnsky

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
6 € 22 €
Skladom

Víno má zlatú farbu so zeleným odleskom. Vo vôni aj v chuti dominujú citrusové tóny so stopou medu a lipového kvetu. Víno vyzrievalo 3 mesiace vo veľkom dubovom sude. Víno je vegánske a nízkohistamínové.
Skladom

Jeho chuť dokáže osloviť aj ľudí, ktorí preferujú vo víne jemnejšie kyseliny. Pri nízkej teplote okolo 8°C je z neho svieže víno plných ovocných tónov a jemnou kyselinkou. Na pozadí je cítiť limetku, no chuť dotvára medovo lipová sladkosť, ktorá po prehltnutí doznieva v ústach.
Skladom

Farba zelenkavo-žltá so sýtejším odtieňom, vôňa priebojná a bohatá na lipové kvietky, medové plásty, citrónovú trávu. Chuť vína je ideálne štruktúrovaná, s dominanciou nelúpaných citrusov, sušených hrozienok a kvetového medu.
Skladom

Víno zlato-žltej farby s vôňou lipového kvetu, limetkovej kôry a medovky, ktorá je dopĺňaná šťavnatou chuťou zelených jabĺk, červených pomarančov s príjemnou minerálnou dochuťou.
Skladom

Víno žltozelenej farby sýtejšieho odtieňa, s výraznou a zároveň elegantnou minerálno-ovocnou vôňou, najmä nelúpaných citrusových plodov a sušených hrozienok, obohatenou o interesantné minerálno-zemité tóny. Chuť vína je štruktúrovaná, s medovo-minerálnou textúrou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 13 °C  ku grilovanému morskému vlkovi alebo zubáčovi so zeleninovým julienne, taktiež k vyprážaným úpravám bravčového mäsa, k husacine a lokšiam s husacou pečeňou.
Skladom

Svieža zlatistá farba, jemne korenistý buket, lipový kvet, náznak limetky. V chuti dominuje šťavnatá kyselinka, zamatová dochuť.
Skladom

Krásna žltkastá farba, ktorá naznačuje vyzreté hrozno. Vyzretá vôňa s tónmi agátového medu, ktorá je intenzívna aj v chuti, dotvorená šťavnatou kyselinkou.
Skladom

Víno žltozelenej farby výraznejšieho odtieňa, s delikátne korenistou a noblesne ovocnou vôňou, najmä hrozienok a dužiny zrelých jabĺk, zvýraznenou arómou tmavého medu. Chuť vína je plne ovocná, so šťavnatou ovocnosťou jabĺk a dužín citrusového ovocia, s osviežujúcimi kyselinami a dlhou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 13 °C ku grilovanému morskému vlkovi alebo zubáčovi so zeleninovým julienne, taktiež k vyprážaným úpravám bravčového mäsa, k husacine a lokšiam s husacou pečeňou.
Skladom

Suché biele víno bez zemepisného označenia. Víno bolo vyrobené bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Hrozno bolo zbierané z honu Kalvária, z 17 ročného vinohradu pri cukornatosti 22.00 NM °. Spontánne kvasenie prebehlo so šupkami a víno následne zrelo deväť mesiacov na sedimente v použitých barikoch. NEČÍRENÉ, NEFILTROVANÉ VÍNO.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť  Vinosady, Hon: Letné Víno s chráneným označením pôvodu akostné odrodové víno D.S.C. / 12,5 % obj. / 0,75 l/suché víno Spôsob výroby: macerácia odstopkovaného hrozna pri nízkej teplote 12 hodín. Kvasenie: velkolitrážny dubový a agátový sud, 19 °C, 20 dní. Vyzrievanie: nerez 80 % a 20 % dubové sudy, na jemnom sedimente 7 mesiacov. Farba – jasná, zlatisto zelenkavá. Aróma – intenzívna, svieža, náznaky vinohradníckych broskýň, citrusov a lipového kvetu. Chuť – svieža, šťavnatá, plná ovocia a malokarpatskej minerality. Teplota podávania 12 °C, Teplota skladovania 14 °C.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Nová Vieska, Hon: Veterný vrch 12,5 % obj., 0,75 l, polosuché Spôsob výroby: rýchle lisovanie celých strapcov pri nízkom tlaku. Fermentácia: nerezová nádoba, 17°-16 °C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, na jemnom kvasinkovom sedimente 6 mesiacov bez premiešavania. Farba – jasná, zlatisto – žltá, so zeleným okrajom. Aróma – kvetinové tóny, citrusové ovocie, v pozadí náznak minerality a sušených marhúľ. Chuť – šťavnatá, kopírujúca aromatický profil, podporená o kyselinky a jemný zvyškový cukor.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rúbaň, Hon: Pod Novým vrchom 12 % obj./0,75 l, víno polosladké Spôsob výroby: rýchle spracovanie celých strapcov, použitie samotoku. Fermantácia: nerezový tank, 16 °C, zastavená fermentácia chladom na 4 °C. Vyzrievanie: na jemnom kvasinkovom sedimente 2 mesiace, bez premiešavania pri 4 °C. Farba vína – zlatisto-žltá. Aróma – sušené hrozienka, kvety, náznak citrusov a kamiliek. Chuť –  šťavnatá, kopíruje aromatické vnemy, doplnená o sladkosť púpavového medu a sviežich kyseliniek.
Skladom

Elegantné víno sýtej zelenkavo žltej farby s výraznou vôňou lipových kvetov a čerstvo natrhaných plodov marhúľ sprevádzaná plnou chuťou agátových kvetov a medu s príjemnou korenisto pikantnou kyselinkou.