Vinohradnícka oblasť

Vinohradnícka oblasť je súvislé vymedzené územie väčšieho rozsahu tvorené vinohradníckymi rajónmi so špecifickými pôdno-klimatickými podmienkami vhodnými na pestovanie viniča. Na Slovensku je šesť vinohradníckych oblastí: Malokarpatská - 12 rajónov, 141 obcí, Južnoslovenská - 8 rajónov, 129 obcí, Nitrianska - 9 rajónov, 187 obcí, Stredoslovenská - 7 rajónov, 127 obcí, Východoslovenská vinohradnícka oblasť - 4 rajóny, 99 obcí a Tokaj - 7 obcí.

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
1 € 34 €
Skladom

Víno tmavočervenej farby. Chuť tohto červeného vína je stredne plná, ovocná, dobre štruktúrovaná a elegantná. Pripomína lesné ovocie a horkú čokoládu. Pripravené na pitie
Skladom

Slamové́ víno vyrobené z odrody Frankovka modrá je jemnej rúžovo – tehlovej farby. Aróma plná medových plastov, a slivkového ovocia typického pre Frankovku. Chuť je medová podčiarknutá pikantnou kyselinou.
Skladom

Náš Muškát žltý má výraznú aromatiku po muškátových kvetoch v kombinácií s tropickým ovocím. Jeho doménov je ovocná chuť v spojená so sviežimi kyselinami a v dochuti pekne prepojená s líči a zrelými mišpuľami.
Skladom

Naše ľadové víno je vyrobené z malokarpatského Veltínu. Víno krásne žlto-zlatej farby s bohatým expresívnym buketom a intenzívnou vôňou po tropickom ovocí, sušených hrozienok a medových plastoch. Chuť plná vyvážená plná kandizovaného ovocia, hrušiek a medu. V závere je pikantné a korenisté s prijemnou kyselinou.
Skladom

Svieže šťavnaté víno, odrodovo typická, intenzívna bazovo–korenistá aróma, sladkastá dochuť. Ľahkosť vína dopĺňa ideálna vyváženosť kyselín a zvyškového cukru.
Skladom

Svojou sviežou vôňou sprevádzanou jahodami a malinami Vás priam očarí. Chuť je plná môžete v nej cítiť jahodové a smotanové tóni v kombinácií s jemnými kyselinkami a zbytkovým cukrom dáva prijemnú sladkú dochuť.
Skladom

Sekt bol vyrobený tradičnou metódou (Méthode Traditionnelle) a upúta vás hneď na prvý pohľad svojou ružovkastou farbou v kombinácií s jemným perlením, krásnou aromatikou po bobuľovou ovocí a lahodnou chuťou v ktorej dominujú hlavne jahody a ríbezle s jemnou kyselinkou.
Skladom

Váh je sýtej, tmavočervenej farby. V jeho extraktívnej vôni nájdeme tóny sušenej slivky, makovej štrúdle a zrelé čierne ríbezle. V chuti je víno bohaté, s typickými tónmi mletej papriky a hrejivého alkoholu. Hrozno je vypestované s láskou vo vinici Pántyú
Skladom

Predstavujeme Vám krásne víno z novej slovenskej odrody Torysa. Vína z tejto menej známej odrody sú výnimočné pre vysoký obsah trieslovín a antokyánov, majú tmavú červenú farbu a jemnú kabernetovú chuť. Toto víno je mohutnej rubínovej farby. V aróme dominuje čierna moruša s jemným náznakom dreva. Aróma je teplá, južanská. Chut je guľatá, v závere s výrazným tanínom.Hrozno je vypestované s láskou vo vinici Pántyú.
Skladom

Predstavujeme Vám víno tmavočervenej farby a višňovo-griotkovej vône. V šťavnatej chuti vystupujú do popredia tóny záhradného ovocia, ktoré sú doplnené o sladký tanín s tónmi čokolády.Pochádzajúce z vinohradníckej obce Strekov. Hrozno pestujeme vo vinici Pántyú.
Skladom

Akostné značkové víno s chráneným označením pôvodu (D.S.C.) s prívlastkom výber z hrozna. Pochádzajúce z vinohradníckej obce Strekov. Hrozno pestujeme vo vinici Pántyú. RUNA je exkluzívne slovenské CUVEÉ s pôvodom z našich vlastných viníc. Je zložené z červených novošlachtencov Hron,Dunaj a Nitria. Očarí vás temnou červenofialovou farbou a korenistou arómou s tónmi černíc a makovíc. V nezastretej ovocnej chuti sa snúbia elementy sladkého drievka,vanilky a kakaa.
Skladom

Víno má krásnu ružovú farbu s vôňou lesných jahôd. V chuti vína sa spojili jahody a smotanový krém, čo dáva tomuto vínu plnosť a eleganciu. V závere elegantné kyselinky dodávajú šťavnatosť. Úžasné rosé.
Skladom

Vyzreté hrozno a moderná technológia prispeli k vzniku tohto plného, extraktívneho a lahodného vína. Upúta Vás charakteristickou ovocnou chuťou a jemnou čokoládovo-višňovou vôňou . Víno zrelo 11 mesiacov v barikových sudoch, čo mu dodalo zaujímavú arómu a harmonickú chuť. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 22,5°NM.
Skladom

Vynikajúca slovenská odroda, ktorá poteší každého milovníka vín aromatických odrôd. Podmaní si vás zlatožltou farbou, sviežou arómou a korenisto-medovou chuťou s jemným nádychom mandarínky. Vekom jeho kvalita narastá. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 22° NM.
Skladom

Víno vyrobené  kryomaceráciou. Kryomacerácia je proces nakvášania rmutu pri výrobe vína, ktorý prebieha pri nízkych teplotách. Cieľom je zachovanie a zvýraznenie aromatického profilu vína. Víno žltozelenej farby, s výraznou ovocnou vôňou podfarbenou jemnými kvetinovými a minerálno-zemitými tónmi a pôsobivou medovou korenistosťou. Chuť vína je výrazná, ovocne plná, so šťavnatými  kyselinami a ovocne nasladlou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 12°C k teplým úpravám zubáča alebo morského vlka a výraznejšie dochuteným úpravám bravčového, prípadne teľacieho mäsa.
Skladom

Víno svetločervenej farby, s vôňou ostružiny maliny a moruše, s noblesnými podtónmi kôstkového ovocia, jesenného lístia a čierneho korenia. V chuti je víno príťažlivo ovocné, s pevnými trieslovinami a dlhou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 15 - 16 °C  k rôznym úpravám hydinového alebo jahňacieho mäsa, najlepšie k pečenému bažantovi alebo holubovi s plnkou z foie gras alebo kačacím prsiam na mede a glazírovanou mrkvou a taktiež k zrelým bielym a tvrdým syrom.
Skladom

Odrody Hron, Váh, Rimava, Rudava, tzv. „modré rieky“ patria medzi slovenské novošľachtence, ktoré vyšľachtila Dorota Pospíšilová. Víno tmavorubínovej farby a komplexnej podmanivej vône čiernych ríbezlí a tmavého lesného ovocia, najmä čučoriedok a černíc, obohatenej o tóny grafitu a tabaku. Chuť vína prekypuje zamatovou bohatosťou, s ovocnosťou tmavého bobuľového ovocia, delikátnou korenistosťou, ovocno-koňakovými tónmi, vynikajúcou štruktúrou kyselín a tanínov a skvelou dochuťou. Víno odporúčame podávať po dekantácii v časovom odstupe minimálne 1 hodiny v kalichoch o objeme 500-700 ml pri teplote 16 – 18 °C.
Skladom

Víno ružovej farby s pôsobivou ovocnou vôňou zrelého červeného bobuľového ovocia, najmä lesného malinčia. Chuť vína je lahodne ovocná s harmonickou štruktúrou kyselín, s ovocnosťou dozrievajúcich čerešní. Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu. Podávať pri teplote 10 – 12°C.
Skladom

Víno sýtej bordovej farby, s príťažlivou zamatovou ovocnou vôňou, najmä sliviek a čierneho bobuľového ovocia, s jemným korenisto-ovocným vnemom. Chuť vína je plná, harmonická, ovocne šťavnatá, s tónmi červeného bobuľového ovocia, príjemne korenistá, s dlhou ovocnou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 16 – 18 °C  k prírodným úpravám hovädzieho mäsa, srnčiemu mäsu so šípkovou alebo čerešňovou omáčkou a k tvrdým syrom.
Skladom

Víno zelenožltej farby, s okúzľujúcou nasladlou ovocnou vôňou, najmä prezretého hrozna, s jemným muškátovým podtónom. Chuť vína je preplnená sladkými ovocnými tónmi, najmä hroznovej šťavy a dužín ringlôt a liči, podporená harmonickou štruktúrou kyselín, s celkovou eleganciou a dlhým doznievaním. Víno odporúčame podávať pri teplote 9 – 11 °C  k sladkým dezertom, k ovocným a krémovým zákuskom, ale i k chuťovo výraznejším syrom, najmä s modrou plesňou.
Skladom

Aróma, v ktorej sa prepletá zelená špargľa s tónmi bieleho korenia. Chuť je pikantná a svieža, jemne citrónová.
Skladom

Na Slovensku druhá najpestovanejšia biela odroda. Sú pre ňu typické nižšie cukry a vyššie kyseliny. Tie predurčujú víno tejto odrody ku kvalite i v staršom veku. Rozkvitnutá lúka a citrusové tóny dávajú vínu krásnu sviežosť a kyselinky zase plnosť.
Skladom

Krásna žltkastá farba, ktorá naznačuje vyzreté hrozno. Vyzretá vôňa s tónmi agátového medu, ktorá je intenzívna aj v chuti, dotvorená šťavnatou kyselinkou.
Skladom

Vo vôni mohutná sušená marhuľa prechádza až do chute. Chuť je podporená aj šťavnatou kyselinkou, ktorá dopĺňa celkovú sviežu dochuť.