Tramín červený

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
3 € 25 €
Skladom

Víno zaujme intenzívnou kvetinovo ovocnou vôňou a sviežou, jemne korenistou chuťou.
Skladom

Víno zlatistej farby s arómou bielej ruže a exotického korenia. Chuť vína je plná, svieža, s príjemným korenistým podtónom.
Skladom

Víno sýtejšieho žlto-zeleného odtieňa s prenikavou korenistouvôňou, podporenou o ružový olej, agátový med a muškátový oriešok. Aromatickosť tramínu sa veľmi hodí k pikantnej ázijskej kuchyni. Výborne sa dopĺňa s receptami rýb a kuracieho mäsa, ktoré obsahujú kapsaicín. Jedinečná tramínová špecifickosť dodá tiež nový rozmer v kombinácii so syrmi.
Skladom

Víno intenzívnejšieh ožlto-zeleného odtieňa s podmanivou vôňou muškátových orieškov a vanilky. V chuti, v ktorej je ideálne zladená šťavnatá kyselina a cukor sa vynárajú tóny kandizovaného jadrového ovocia a pomarančovej kôry.
Skladom

Víno jemnej žlto-zelenej farby s výraznou kvetinovo-korenistou vôňou ruží a liči. Chuť je korenistá so šťavnatou citrusovou dochuťou.
Skladom

Víno žltej farby zlatého odtieňa, s medovo-ovocnou vôňou lemovanou tónmi mletého bieleho korenia. Chuť vína je výrazná a široká, prepletená korenistými tónmi a bohatými ovocnými kyselinami, s príjemnou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 - 13 °C k hydine so sladkokyslými omáčkami, najlepšie k steakom z bravčovej krkovičky restovaným na tymiáne, s tymiánovými demiglasse, s grilovanou zeleninou a gratinovanými zemiakmi, ďalej k talianskej pizzi a špecialitám ázijskej kuchyne.
Skladom

Víno jemnej, zlato-žltej farby s vôňou medových plástov, lupeňov ruží a rozkvitnutých lúčnych kvetov je dopĺňaná nasladlou chuťou medu a sušených hrozienok so šťavnatou dochuťou citrusových plodov.
Skladom

Typická odrodová aróma, korenistá až muškátová. Chuť je opäť korenisto-pikantná a svieža.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Nová vieska, Hon: Veterný vrch 14 % obj./0,75 l víno suché Spôsob výroby: hrozno dosiahlo cukornatosť 26 °NM. Nakvášanie hrozna a neriadená fermentácia spolu so šupkami 30 dní. Vyzrievanie: veľkolitrážne agátové sudy, spolu s jemným sedimentom. Farba – jasná, zlatisto žltá, s oranžovým okrajom. Aróma – viacvrstvová, korenie, ruže, karamel v pozadí, s náznakom agátu. Chuť – je ovplyvnená technológiou výroby, mohutná, guľatá, kopírujúca aromatické vnemy, podporená o jemné taníny. Teplota podávania 14 °C, Teplota skladovania 14 °C.
Skladom

Biele víno sýtej zlatožltej farby s bohatou viskozitou. Intenzívna, ovocná vôňa pripomína liči, mango, biele kvety a exotické korenie. Chuť je čistá, plná, ovocno-korenistá s peknou kyselinkou. Dlhý záver.