Frankovka modrá

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
1 € 15 €
Skladom

Slamové́ víno vyrobené z odrody Frankovka modrá je jemnej rúžovo – tehlovej farby. Aróma plná medových plastov, a slivkového ovocia typického pre Frankovku. Chuť je medová podčiarknutá pikantnou kyselinou.
Skladom

Veľmi sýta farba s bordovo fialovým odtieňom. Elegantná vôňa, spočiatku korenistá o sekundu alebo dve ovocná, s nádychom príjemného lesného ovocia, černíc a korenistej moruše. Po predýchaní v kalichu sa dominantnou stane elegantná, príťažlivá korenistosť spolu s pozadím vône hrozna. Chuť je stredne plná, hladká, spočiatku príjemne ovocná, následne s výrazne korenistou černicou a morušou. Textúra tanínu je jemná, hladká, cítiť nastupujúcu polymerizáciu a vytvára dobre štruktúrovanú chuť vína.
Skladom

Vyzreté hrozno a moderná technológia prispeli k vzniku tohto plného, extraktívneho a lahodného vína. Upúta Vás charakteristickou ovocnou chuťou a jemnou čokoládovo-višňovou vôňou . Víno zrelo 11 mesiacov v barikových sudoch, čo mu dodalo zaujímavú arómu a harmonickú chuť. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 22,5°NM.
Skladom

Víno ružovej farby s pôsobivou ovocnou vôňou zrelého červeného bobuľového ovocia, najmä lesného malinčia. Chuť vína je lahodne ovocná s harmonickou štruktúrou kyselín, s ovocnosťou dozrievajúcich čerešní. Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu. Podávať pri teplote 10 – 12°C.
Skladom

V Malokarpatskom kraji sa Frankovke modrej mimoriadne darí a vznikajú z nej výnimočné elegantné vína. Naša Frankovka modrá ročníka 2015 zaujme rubínovou farbou a vôňou plnou kôstkovín s barikovými tónmi vanilky a kakaa. Je to stredne plné, dokonale harmonické víno s chuťou červeného ovocia a charakteristickým mäkkým prejavom. Víno zrelo 10 mesiacov v nových, ročných a tiež dvojročných barikových sudoch.
Skladom

Skladom

Tmavorubínová farba s vôňou škorice, chuť je plná s peknou trieslovinovou štruktúrou a harmóniou.
Skladom

Skladom

Víno tmavočervenej farby bordového odtieňa, s decentnou odrodovou ovocnou vôňou, hlavne čerešní a sliviek. Chuť vína je šťavnato ovocná, s dominanciou kôstkového ovocia, podporená súhrou jemných kyselín a tanínov, s korenisto zamatovou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote  16-18 °C k prírodným úpravám červeného mäsa, najlepšie k steaku zo srnčieho chrbta s demiglasse so zeleným korením a kuriatkami, taktiež k tvrdým syrom.
Skladom

Rubínovočervený farebný odtieň s viskóznymi okrajmi, bohatá balzamická a ovocná vôňa pripomína slivkové povidlá, čierne korenie s nádychom škorice i vanilky. Ohnivá a súčasne mohutná chuť vína prezrádza zrenie v dubových sudoch ,v dochuti so stopou horkej mandle.
Skladom

Víno živej rubínovo-červenej farby, bohatej vône s dôstojným dubovo-korenistým, až slivkovo-škoricovým charakterom. Perzistentná ovocná chuť vína zaujme harmóniou kyselín a príjemným tanínom.
Skladom

Víno tmavšej rubínovo-červenej farby, sivežej ovocnej vône s tónmi sliviek, ríbezlí a čiernych lesných malín. Mladá krv z kupáže Cabernet Sauvignonu a Frankovky modrej poteší pevnou korenistou štruktúrou chute a nádychom tónov dubového suda. V chuti sa pôvabne rozvíjajú kôstky tmavých višní, dozrievajúce plody bazy čiernej, ktoré decentne na pozadí zabuľaťuje stopa horkej čokolády. Chuťový vnem je stredne dlhý, ovocno-zemitý, v závere až herbálno-balzamový s vyváženou čistou dochuťou.
Skladom

Ružovo-fialkový farebný odtieň, nežná ovocná štruktúra vôní v kalichu pripomína zmes hrozna, malín a lesných jahôd. Šťavnatá ovocná chuť vína je podporená sviežou ovocnou kyselinkou, ktorá zanecháva v ústach na podnebí limetkovo-citrusový dojem. Mladistvé, šarmantné, ľahko pitné rosé na dlhé letné mesiace k jedlu a k dobrej nálade.
Skladom

Predstavujeme vám víno granátovej farby s arómou záhradného ovocia. Chuť vína je plná, harmonická, s tónmi horkej čokolády.
Skladom

Víno iskrivej červenorubínovej farby si vás podmaní škoricovou vôňou a plnou vyrovnanou chuťou doplnenou o tóny horkej čokolády. Odporúčame podávať k bifteku na zelenom korení, ako aj k syrom s bielou plesňou.