Frankovka modrá

  • Farba
    Vinárstvo
    Kategorizácia vína
    Cukornatosť
    Odroda vína
    Vinohradnícka oblasť
    Objem
    2 € 15 €
    Skladom

    Víno iskrivej červenorubínovej farby si vás podmaní škoricovou vôňou a plnou vyrovnanou chuťou doplnenou o tóny horkej čokolády. Odporúčame podávať k bifteku na zelenom korení, ako aj k syrom s bielou plesňou.
    Skladom

    Predstavujeme vám víno granátovej farby s arómou záhradného ovocia. Chuť vína je plná, harmonická, s tónmi horkej čokolády.
    Skladom

    Víno má krásnu rubínovočervenú farbu. Vo vôni nájdete odrodový buket skorých čerešní. V chuti rezonujú tóny kôstkového ovocia s peknými tanínmi. Víno vyzrievalo vo veľkých dubových sudoch po dobu 18 mesiacov.
    Skladom

    Víno tmavočervenej farby bordového odtieňa, s decentnou odrodovou ovocnou vôňou, hlavne čerešní a sliviek. Chuť vína je šťavnato ovocná, s dominanciou kôstkového ovocia, podporená súhrou jemných kyselín a tanínov, s korenisto zamatovou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote  16-18 °C k prírodným úpravám červeného mäsa, najlepšie k steaku zo srnčieho chrbta s demiglasse so zeleným korením a kuriatkami, taktiež k tvrdým syrom.
    Skladom

    Cukornatosť hrozna 26°NM pri zbere a vyšší obsah alkoholu až 14,5% naznačuje, že toto vínko je výnimočné. Frankovka modrá má rubínovo červenú farbu a výraznú arómu zrelého ovocia s vyšším obsahom trieslovín. Aj napriek vyššiemu alkoholu sa pije s ľahkosťou a je z neho elegantné víno s tónmi škorice a dubového dreva.
    Skladom

    Frankovka: rubínová farba, ovocná vôňa s nádychom višne, ostružín a horkej čokolády. Korenistá s ľahkou trieslovinkou vo verzii OAKED s výraznejším drevitým akcentom.
    Skladom

    Rubínovočervený farebný odtieň, ovocná a stredne plná vôňa májových čerešní prezrádza odrodový charakter frankovky. Vyvážená chuť s primeraným obsahom kyselín, hladkými tanínmi a ovocnou koncovkou dotvára celkový prejav. Víno zrelo 10 mesiacov v nových aj starších barikových sudoch.
    Skladom

    Víno ružovej farby, s pôsobivou ovocnou vôňou zrelého červeného bobuľového ovocia, najmä lesného malinčia. Chuť vína je lahodne ovocná s harmonickou štruktúrou kyselín, s ovocnosťou dozrievajúcich čerešní. Víno odporúčame podávať pri teplote 10 – 12°C. Harmonicky sa dopĺňa najmä  s pečenými a grilovanými špecialitami  podfarbenými jemnou arómou roštu.
    Skladom

    Vyzreté hrozno a moderná technológia prispeli k vzniku tohto plného, extraktívneho a lahodného vína. Upúta Vás charakteristickou ovocnou chuťou a jemnou čokoládovo-višňovou vôňou . Víno zrelo 11 mesiacov v barikových sudoch, čo mu dodalo zaujímavú arómu a harmonickú chuť. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 22,5°NM.
    Skladom

    Veľmi sýta farba s bordovo fialovým odtieňom. Elegantná vôňa, spočiatku korenistá o sekundu alebo dve ovocná, príjemné lesné ovocie, černice a korenistá moruša. Po predýchaní v kalichu sa dominantnou stane elegantná príťažlivá korenistosť spolu s pozadím vône hrozna. Chuť je stredne plná, hladká, spočiatku príjemne ovocná, následne s výrazne korenistou černicou a morušou. Textúra tanínu je jemná, hladká, cítiť nastupujúcu polymerizáciu, a vytvára dobre štruktúrovanú chuť vína.
    Skladom

    Slamové́ víno vyrobené z odrody Frankovka modrá je jemnej rúžovo – tehlovej farby. Aróma plná medových plastov, a slivkového ovocia typického pre Frankovku. Chuť je medová podčiarknutá pikantnou kyselinou.
    Skladom

    Svieže ružové víno s nižším odtieňom farby, kde vo vôni dominuje ovocie, záhradné maliny s nádychom smotanovej peny, chuť malinovo-šťavnatá a svieža.
    Skladom

    Malokarpatská vinohradnícka oblasť Pezinský vinohradnícky rajón obec: Pezinok, hon: Pustáky D.S.C. / 13,5 % obj. / 0,75 l / suché víno Farba – iskrivá, malinového odtieňa s tehlovým okrajom. Aróma – komplexná, ovocná, malinovo-čučoriedková v pozadí karamelový cukrík, kávové zrnko spolu s minerálnym a dubovým vnemom. Chuť – krémová, plná, malinovo-škoricová s uhladenou kyselinkou.
    Skladom

    Malokarpatská vinohradnícka oblasť Pezinský vinohradnícky rajón  obec: Pezinok, hon: Pustáky 11,0% obj., 0,75 l, suché  Spôsob výroby: časť hrozna rýchlo spracovaná, použitie samotoku, druhá časť hrozna macerácia 6 hodín. Fermentácia: nerezová nádoba, 10 dní, 17,5 – 15 °C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, 5 mesiacov na jemnom sedimente, prvý mesiac s premiešavaním. Farba – ružovo-červeného odtieňa. Aróma – ríbezle, maliny, náznak lesných jahôd a herbálnosti. Chuť – ľahká, ovocná, podporená o jemnú krémovosť.