Južnoslovenská vinohradnícka oblasť,
Strekovský vinohradnícky rajón,
obec: Rúbaň, hon: Starý vrch.
Víno s chráneným označením pôvodu
akostné odrodové víno D.S.C./14 % obj./0,75 l/suché víno
Spôsob výroby: macerácia hrozna 24 h, pri tepl. 12°C.
Fermentácia: veľkolitrážny dubový a agátový sud, nerez 17 -20,5°C.
Vyzrievanie – 60% použité barique sudy, 40% nerezová nádrž, 8 mes. na jemnom
kvasinkovom sedimente, 3 mes. sur-lie, malolaktické fermentácia prebehla v časti vína.
Farba – jasná, zlatisto – žltá.
Aróma – prezretý banán, v pozadí vanilkový lusk a orechová šupka.
Chuť – kopíruje aromatický profil, je zamatová, arašidové maslo, minerálny podtón.