Cukornatosť

Vína delíme podľa obsahu zvyškového cukru na tiché vína: suché do 4 g/l, polosuché víno od 4,1 do 12 g/l, polosladké od 12 do 45 g/l, a sladké nad 45 g/l. Šumivé vína, brut nature do 3 g/l, extra brut 0-6 g/l, brut do 12 g/l, extra dry od 12-20 g/l, sec od 17 do 35 g/l, demi sec 33-50 g/l, doux nad 50 g/l.

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
1 € 27 €
Skladom

Víno zlatožltej farby, s medovo-korenistou vôňou, najmä ruže, kvetového medu a muškátových listov, obohatenou o jemné minerálne tóny. Chuť vína je medovo ovocná, s lahodnými ovocnými kyselinami a príjemnou nasladlou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 13 °C  k hydine so sladkokyslými omáčkami, najlepšie ku kačacím prsiam s medovo-balzamikovou redukciou, hovädziemu mäsu na hubách, teľaciemu perkeltu so smotanou, pizzi a špecialitám ázijskej kuchyne.
Skladom

Ročníkové cuvée tvorí z 85 % Chardonnay a z 15 % Pinot Noir. Víno svetlej zlatistej farby. Suchá ovocná minerálna chuť je podporená tónmi citrusových plodov a komplexnou štruktúrou s pevným a dlhým záverom. Sekt je vyrobený klasickou metódou kvasenia vo fľaši, tzv. Champagne Method. Podávať pri teplote 6 - 8 °C.
Skladom

Víno žltozelenej farby, s bohatou vôňou ovocno-rastlinných tónov, najmä zrelých egrešov, zelenej broskyne, žihľavy a lúčneho medu. Víno s výrazným chuťovým vnemom, s dominujúcou chuťou  vinohradníckej broskyne a dužiny grapefruitu, s vábivými kyselinami a vyrovnanou, jemne korenistou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 10-12 °C k morským špecialitám aj sladkovodným rybám, najlepšie ku grilovanému halibutovi so špargľou na masle, ďalej k úpravám hovädzieho mäsa, najlepšie však k teľaciemu kolenu v paradajkovej omáčke, k chuťovo výraznejším šalátom a syrovým špecialitám, najmä z kozieho syra.
Skladom

Víno žltej farby zlatistého odtieňa, s príťažlivou ovocnou vôňou hrušky a vyzretých ringlôt a s lahodnou medovou arómou. V chuti je víno bohato medovo-ovocné s pikantnosťou a elegantnou ovocno-korenistou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 10 – 12 °C  k rôznym úpravám morských živočíchov s výraznou chuťou, najlepšie k sépii a kalamárom grilovaným na drevenom uhlí, k rizotu zo sépií s rozmarínom, ďalej k prírodnej úprave lososa a teľacieho mäsa a k bielym syrom.
Skladom

Víno žltozelenej farby sýtejšieho odtieňa, s výraznou a zároveň elegantnou minerálno-ovocnou vôňou, najmä nelúpaných citrusových plodov a sušených hrozienok, obohatenou o interesantné minerálno-zemité tóny. Chuť vína je štruktúrovaná, s ovocnosťou citrusového ovocia, medovo-minerálnou textúrou. Odporúčame podávať ku grilovanému morskému vlkovi alebo zubáčovi so zeleninovým julienne, taktiež k vyprážaným úpravám bravčového mäsa, k husacine a lokšiam s husacou pečeňou. Podávať pri teplote 11 – 13 °C.
Skladom

Víno sýtej jasnočervenej farby, s ovocnou vôňou kôstkového ovocia, najmä čerešní a višní. Chuť vína je šťavnatá, s ovocnosťou červeného bobuľového ovocia, podporená sviežimi kyselinami, ktoré s jemnou adstringenciou vytvárajú odrodovo výnimočný chuťový vnem vyznačujúci sa pevnosťou a vyrovnanosťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 15 – 17°C k jednoduchším úpravám hydinového alebo králičieho mäsa, najlepšie ku králikovi na smotane s brusnicami a taktiež k hovädziemu mäsu s pikantným zeleninovým šalátom.
Skladom

Víno tmavočervenej farby bordového odtieňa, s decentnou odrodovou ovocnou vôňou, hlavne čerešní a sliviek. Chuť vína je šťavnato ovocná, s dominanciou kôstkového ovocia, podporená súhrou jemných kyselín a tanínov, s korenisto zamatovou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote  16-18 °C k prírodným úpravám červeného mäsa, najlepšie k steaku zo srnčieho chrbta s demiglasse so zeleným korením a kuriatkami, taktiež k tvrdým syrom.
Skladom

Víno iskrivo ružovej farby, výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín. Chuť vína je šťavnato ovocná s ríbezľovo-žihľavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou adlhým doznievaním. Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu. Podávať pri teplote 10 – 12°C.
Skladom

Víno rubínovo granátovej farby jemného odtieňa, s príťažlivou ovocnou vôňou, najmä tónmi cassis a čierneho bobuľového ovocia a decentnou korenistosťou. Chuť vína je odrodovo ovocná, s lahodnými tónmi čiernych ríbezlí a grafitu, podporená harmonickou štruktúrou kyselín a tanínov. Víno odporúčame podávať pri teplote 16 – 18 °C  k šťavnatým úpravám diviny a hovädzieho mäsa, najlepšie k steaku z jelenieho chrbta s demiglasse z červeného vína a s restovanými hríbmi alebo hovädziemu etrecôte s gratinovanými zemiakmi so smotanou a fazuľkou na slaninke a taktiež k rôznym typom tvrdých syrov.
Skladom

Rubínovočervený farebný odtieň s viskóznymi okrajmi, bohatá balzamická a ovocná vôňa pripomína slivkové povidlá, čierne korenie s nádychom škorice i vanilky. Ohnivá a súčasne mohutná chuť vína prezrádza zrenie v dubových sudoch ,v dochuti so stopou horkej mandle.
Skladom

Víno živej fialovoružovej farby s pôvabnou vôňou čerstvo natrhaných zrelých čerešní a brusníc, ktoré dopĺňa nota lesného malinčia. V chuti vyvážený pomer letných kyseliniek ktorá dotvára príjemný celkový dojem.
Skladom

Toto víno vzniklo ako cuvée dvoch klonov Sauvignonu ktorý sa zberal 15.9.2016 pri cukornatosti 21,5 °NM. Vo víne sa objavuje príjemná ovocnosť typická pre ovocný klon, ktorého mušt po odkalení kvasil pri nízkych teplotách. Minerálny klon bol po krátkom naležaní na šupkách fermentovaný pri vyššej teplote, čo sa prejavilo v bohatej a komplexnejšej štruktúre vína.
Skladom

Víno bolo vyrobené kombináciou moderných a tradičných postupov z vyzretého hrozna odrody Rulandské modré s cukornatosťou 23,5° M. Macerácia prebiehala vo vinifikátore sedem dní pri nízkej teplote, po nej nasledovala alkoholová fermentácia a malolaktická fermentácia. Vylisované mladé víno dozrievalo vo veľkých dubových sudoch objemu 5000 litrov osem mesiacov.
Skladom

Svetlý zlatožltý farebný odtieň, svieža kvetovo-ovocná vôňa poteší notami broskýň a manga s medovou kvapkou. Chuť vína je harmonická k vôni, podporená lahodnou ovocnou kyselinkou, tónmi zrelého pomela a nežnou korenistou dochuťou.
Skladom

Víno sýtej žltozelenej farby s vyššou viskozitou. Vôňou pripomína zrelé vinohradnícke broskyne a hrušky s nežnou stopou kvitnúcej ruže. Chuť je lahodná, ovocno-medová a expresívne korenistá s vyváženým obsahom kyselín a zvyškového cukru.
Skladom

Víno živej žltozelenej farby so zlatou iskrou. Vôňa zaujme viacvrstvovou paletou tónov tropického ovocia s nádychom žltého melónu, klinčekov a šalvie. Dopĺňajú ju po otvorení v kalichu tóny čerstvo odtrhnutých egrešov a hrušiek, čo potvrdzuje plná chuť v ústach po prehltnutí. Víno má hramonickú a súčasne veľmi sviežu, šťavnatú chuť vďaka kyselinkám a nežnému zvyškovému cukru, ktorý však nezanecháva stopu sladkosti, ale skôr zaguľaťuje výsledný celkový dojem z vína. Dochuť vína je zakončená lahodným citrusovo-marhuľovým dojmom.
Skladom

Rizling rýnsky vládca medzi vínami. Rizling sme zbierali 12. októbra 2017 z vinice Malá Zoya. Cukornatosť hrozna dosiahla 22 °NM v kvalite Neskorý zber. Pri kombinovanej technológii spracovania sme nechali mušt fermentovať pri vyššej teplote 18°C. 50 % hotového vína sme ešte ponechali vyzrieť na jemných kaloch v dubovom sude 3 mesiace. Následne sa vína spojili a vzniklo krásne mohutné a perzistentné víno s obsahom 7,5 g kyselín a 5,5 g zvyškového cukru.
Skladom

Príťažlivá granátovočervená farba s čerešňovým okrajom zaujme na prvý dotyk s vôňou vína, ktorá pripomína kandizované višne s prímesou tmavých bobuľovín. Chuť vína je zamatovo jemná, obdarená tónmi kôstkového ovocia, zakončená stopou sladkého drievka, kávy i tymiánu.
Skladom

Ručne maľované fľaše - možnosť vlastného výberu motívu, nápisu, čísla.
Skladom

Bledo, zelenkavo, žltkastá farbička. ...prial si niekto parfum do kalicha? Nech sa páči, arómy rozkvitnutých rúžových sadov, jarne fialky, hyacint a štipka muškátového orieška. V chuti pikantné kyselinky, ktoré pripomínajú chuť kivi a zeleného jablka. Iskrivé, pichľavé, čakajúce na skrotenie, ktoré prichádza po dopití kalichu tohto tekutého moku.
Skladom

Zakrútiť kalichom a láska na prvý pohlaď. Pinotovská, tehlovo rubínová farba. Ovocné arómy, bobuľového ovocia slivky, divé čerešne, ostružiny štipka červeného korenia a škorice. V chuti plné, jemne pikantné no stále ovocné. V dochuti višne a nádherná spolupráca dreva vinára a vína.
Skladom

Víno iskrivej farby vysušenej slamy. Vo vôni šťavnaté ovocné tóny prezretých marhúľ, exotické ovocie mango, papája poprepletaná sladkými ťažšími kvetinovými arómami. Víno vyzrievalo v dubových sudoch a absorbovalo krásne arómy vanilky, sladkého drievka pričom v chuti ostala mohutná štruktúra, svieža kyselinka a v dochuti vyskakujú grepové či sicílske červené pomaranče. Celkovo plné šťavnaté víno s dlhou dochuťou a podmanivou aromatikou, ktoré je pripravené na dlhé vyzrievanie.
Skladom

Prajete si dezert? Nie ďakujem, no kalich Mílie od Frtúsovcov určite áno. Príťažlivá svetelnosť v tomto víne vás dostane. Poriadny nádych a prenesiete sa do vinohradu kde práve dozrieva voňavé hrozienko. V nose je aróma šťavnatého hrozna, haribo medvedíkov a záhon ruží. Harmonický sobáš šťavnatých kyseliniek so zbytkovým cukrom, ktorý vám na tvári vyčarí úsmev. Dlhotrvajúca plná no jemná chuť podčiarknutá kvetinovou arómou.
Skladom

Príťažlivo rubínová farba, po okrajoch kalicha v tónoch divých fialiek. Vo vôni šteklivá čierna moruša, štipka cassisu, vôňa sladkého drievka lekorice. Jemná trpkosť višní obalených v exkluzívnej horkej čokoláde, dotvára elegantný šarm tohto vína.