Rariga

Víno Rariga je rodinné vinárstvo spod Malých Karpát zaoberajúce sa pestovaním hrozna, jeho spracovaním a následnou výrobou akostných a prívlastkových slovenských vín. V oblasti produkcie a predaja vína pôsobíme od roku 2003. Naše rodinné vinárstvo sídliace v Modre hospodári na 2 hektároch vlastných viníc. Spojením tradičných postupov s modernou technológiou vytvárame lahodné vína z viacerých bielych a červených odrôd. Niektoré druhy hrozna do svojho portfólia nakupujeme, no väčšia časť úrody pochádza práve z našich viníc z malokarpatskej oblasti. To, čím sa vinári od seba odlišujú je nosná odroda vína. Našou hlavnou odrodou, na ktorú nedáme dopustiť, je Rizling rýnsky. A preto pri ochutnávke našich vín určite nevynechajte práve bohato oceňované Rizlingy.

Rariga
Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
8 € 17 €
Skladom

Sýto rubínový Alibernet prenikavej vône lesného ovocia, egrešu a jemného drevitého podtónu. Hladká plná chuť s tónmi čokolády a harmonickej triesloviny.
Skladom

Svieža aromatická odroda s vôňou rozkvitnutej jarnej lúky. Ľahkosť vína dopĺňa ideálna vyváženosť kyselín a zvyškového cukru. Jemne osviežujúce víno pre každú príležitosť.
Skladom

Hrozno, použité na prípravu tohto vína bolo dopestované na južných svahoch modranských viníc. Pri výrobe prírodného suchého produktu bola spojená tradícia s modernou technológiou. Výsledkom je plné harmonické víno s charakteristickým jemným broskyňovým buketom.
Skladom

Extraktívny a svieži Sauvignon s jemným nádychom vône egreša a mäty. Chuť je popretkávaná žihľavovými tónmi s jemným agátovým charakterom. Víno je plné s harmóniou sviežich kyselín a zvyškového cukru. Cukornatosť pri zbere hrozna bola 21,5°NM.
Skladom

Typická modranská odroda výnimočnej kvality. Vo vôni možno postrehnúť závan zeleného jablka, špargle a jemné pohladenie dubového suda. Víno je v chute plné s náznakom mandlí na pozadí. Mineralita, elegancia, vyváženosť a dlhá dochuť tvorí tento Veltlín výnimočným. Svoju plnosť získal zrením 4 mesiacov v dubovom sude. Cukornatosť hrozna bola 22,0 °NM.
Skladom

Ponúkané víno je zlatistej farby a má príjemnú kvetinovo-ovocnú vôňu. Chuť je svieža a vyvážená s jemnými tónmi pomarančového medu a hrušky. Je silné a ohnivé, ale súčasne harmonické, dokáže spojiť charakteristickú chuť a vôňu s vyšším obsahom alkoholu. Zrením v sude alebo vo fľaši sa jeho vlastnosti ďalej zošľachťujú.
Skladom

Víno je zelenožltej farby a podmanivej čerstvej citrusovo-korenistej vône. Chuť vína je harmóniou ovocných a korenistých tónov, zvýraznených sviežim obsahom kyselín. Cukornatosť pri zbere hrozna – 22,0 °NM.
Skladom

Vynikajúca odroda francúzskeho pôvodu. Má jemno ružovú farbu a príjemne vyvážené kyseliny. Podmaní si Vás sviežou ovocnou arómou so smotanovými tónmi. V chuti Vám ulahodia tóny jemnej čerstvej jahody či lesného ovocia. Cukornatosť pri zbere hrozna – 21,5 °NM.
Skladom

Rubínový Alibernet prenikavej vône lesného ovocia, ostružiny a jemného jahodového podtónu. Vyvážená ovocná chuť s jemnou kyselinkou. Toto je tretí ročník, kedy firma Rariga ružový Alibernet vyrába. Znalci vedia, že každým rokom je lepší a lepší. Možno sa pýtate: dá sa to ešte vôbec? Dá.
Skladom

Rosa je odroda, ktorá bola vyšľachtená na Slovensku. Toto víno má krásnu čerešňovú farbu. Vonia po ružiach, čajových ružiach, čaji a čerešniach. V chuti sa znovu objavujú ruže a červené ovocie ako jahody a čerešne. Víno je polosladké, avšak s veľmi príjemnou, šťavnatou kyselinkou, vďaka ktorej vôbec nepôsobí ako polosladké. Je šťavnaté, harmonické a plné ovocia.
Skladom

Vynikajúca odroda červených vín. Ponúkané víno je jemne zamatovej arómy a príjemnej trpkosti. Môžete v ňom postrehnúť chuť a vôňu čiernych ríbezlí, černíc a lesného ovocia. Zrením jeho kvalita narastá. Víno zrelo 12 mesiacov v agátových sudoch. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 23,5°NM.
Skladom

Vynikajúca odroda slovenského pôvodu tmavočervenej až rubínovej farby. Nájdete v ňom jemnú vôňu dubového dreva a chuť drobného lesného ovocia a čokolády. Víno zrelo 10 mesiacov v barikových sudoch. Cukornatosť pri zbere hrozna - 25,5 °NM. Ideálna teplota 16-18 °C