Kasnyik

Remeselník je majstrom, ktorý svoje produkty pripravuje zo starostlivo vybraných základných materiálov, dávajúc si pozor na to, aby každú fázu práce urobil vlastnými rukami. Spôsob prípravy remeselníckeho diela sa líši od prípravy iných produktov, tak ako sa remeselnícke víno líši od produktov vyhotovených vo veľkom. Ak o tom nielen hovoríme, ale aj robíme všetko pre to, aby boli naše vína jedinečné, rodiace sa na našich vínnych révach, ak si zoberieme na zodpovednosť, že množstvo nikdy nebolo a ani nebude zohľadňované na úkor kvality, ak rozhodne odmietneme používanie rôznych pomocných látok, ktoré uniformizujú vína a hodnotu pôdy, len vtedy sa v našich malých pivniciach môžu narodiť skutočné remeselnícke vína. Sú to vína, ktoré v sebe zhŕňajú ozajstné hodnoty našich vinohradov, minerálnosť našej rodnej pôdy, a tiež pokornú prácu a vieru vinára a pestovateľa hrozna. Určiť začiatok nášho vzťahu k hroznu a vínu, ako aj založenie našej pivnice je veľmi ťažké, lebo okolo rodinného sadu a pivnice pracujeme od nášho detstva. Myšlienka pripraviť naše vlastné víno a plniť ho do fliaš, dozrela v rokoch 2004-2005. Po prvých pokusoch mávať krídlami bolo naše prvé samostatné víno spojené s ročníkom 2006. Ozajstná zmena pohľadu na živote našej pivnice nastala v roku 2008 na základe rastúcich skúseností. Zvolili sme si cestu, ktorej stredobodom boli prírodné podmienky, prírode blízke pestovanie hrozna a príprava vína, založená na tradičných metódach. Pracujeme na rodinnom majetku s aktívnou účasťou členov rodiny (na 5 ha vlastnej a prenajatej pôdy). Vinohrady sú skryté medzi strekovskými kopcami, v centre strekovského vinohradníckeho regiónu. Naše vína pripravujeme pri prísnom redukovaní úrody a spontánnom kvasení prevažne v drevených sudoch. Práve preto vylučujeme používanie akýchkoľvek cudzích látok, ako sú kvasinky enzýmy a rôzne preparáty ktoré hoci uľahčujú život vinára, vnášajú do vína cudzie tóny a skresľujú pravý charakter Strekovského terroira.

Kasnyik
Farba
Vinárstvo
Cukornatosť
Odroda vína
Objem
17 € 23 €
Skladom

Odrodové víno suché biele bez zemepisného označenia. Víno bolo vyrobené bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Hrozno bolo zbierané z honu Preedný vrch, z 12 ročného vinohradu pri cukornatosti 22.50 NM °. Spontánne kvasenie prebehlo v dubových sudoch a víno následne zrelo desať mesiacov na sedimente v použitých barikoch.   NEČÍRENÉ, NEFILTROVANÉ VÍNO.
Skladom

Suché biele víno bez zemepisného označenia. Víno bolo vyrobené bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Hrozno bolo zbierané z honu Kalvária, z 17 ročného vinohradu pri cukornatosti 22.00 NM °. Spontánne kvasenie prebehlo so šupkami a víno následne zrelo deväť mesiacov na sedimente v použitých barikoch. NEČÍRENÉ, NEFILTROVANÉ VÍNO.
Skladom

Suché červené víno s chráneným označením pôvodu. Víno bolo vyrobené bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Hrozno bolo zbierané z honu Predný vrch, zo 6 ročného vinohradu pri cukornatosti 24.00 NM °. Spontánne kvasenie prebehlo so šupkami v 700 litrových kadiach a víno následne zrelo 14 mesiacov na sedimente v použitých barikoch. NEČÍRENÉ, NEFILTROVANÉ VÍNO.
Skladom

Suché červené víno s chráneným označením pôvodu. Víno bolo vyrobené bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Hrozno bolo zbierané z honu Góre a Predný vrch, zo 5 a 11 ročného vinohradu pri cukornatosti 24.00 NM °. Spontánne kvasenie prebehlo so šupkami v 700 litrových kadiach a víno následne zrelo 14 mesiacov na sedimente v použitých barikoch. Nečírené, nefiltrované víno.
Skladom

Odrodové víno polosladké biele s chráneným označením pôvodu. Víno bolo vyrobené bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Hrozno bolo zbierané z honu Stredný vrch, zo 6 ročného vinohradu pri cukornatosti 26.00 NM °. Kvasenie prebehlo spontánne.
Skladom

Odrodové víno suché červené s chráneným označením pôvodu. Víno bolo vyrobené bez použitia selektovaných kvasiniek, enzýmov a iných prídavných látok. Hrozno bolo zbierané z honu Kalvária, zo 16 ročného vinohradu pri cukornatosti 23.00 NM °. Spontánne kvasenie prebehlo na šupkách v otvorených kvasných kadiach a víno následne zrelo 13 mesiacov v použitých barikoch. NEČÍRENÉ, NEFILTROVANÉ VÍNO.