Elesko

Už od roku 2009 vyrába vinárstvo ELESKO kvalitné prémiové vína výlučne z vlastnej úrody hrozna, ktoré pestuje v Malokarpatskej a Tokajskej oblasti. V jednom z najmodernejších wine parkov v strednej Európe kombinujeme tradičné postupy výroby s najmodernejšími technológiami.

Elesko
Farba
Vinárstvo
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
9 € 22 €
Skladom

Hrozno z odrody Chardonnay bolo spracované šetrne a rýchlo. Mušt fermentoval pri nízkych teplotách. Základné cuvée vína s tirážnym likérom (kvasinky, cukor a výživa) po druhotnom prekvasení zreli 60 mesiacov na kvasinkách. Odkalené šumivé víno sme dozážovali 3 g/l zvyškového cukru.
Skladom

Hrozno pre toto víno bolo zbierané 14. 10. 2021 pri cukornatosti 23 °NM. Po šetrnom spracovaní bobúľ a následnej fermentácii sme nechali víno vyzrievať na jemných kvasniciach v dubových sudoch značky Adour s objemom 225 litrov po dobu 6 mesiacov. Týmto postupom vzniklo zamatové víno s elegantným odrodovým charakterom a príjemnou krémovou dochuťou s tónmi vanilky a medového melóna.  
Skladom

Hrozno odrody Merlot pre toto ružové víno bolo zbierané 21.9.2022 pri cukornatosti 21 °NM. Maceráciou bobúľ v chlade po dobu 2 hodín sme dosiahli svetlo ružovú farbu. Mušt následne kvasil pri teplote do 17 °C, vďaka čomu má víno príťažlivý buket lesných jahôd, malín a májových čerešní.
Skladom

Hrozno pre toto víno bolo zbierané 16. 9. 2023 pri cukornatosti 19,5 °NM. Mušt klonu FV 5, známeho aj ako “herbálny klon”, bol po krátkej macerácii na šupkách odkalený a prekvasený ušľachtilými kvasinkami izolovanými z Modranských vinohradov pri teplote 16 °C. Víno svetlej zelenkastej farby očarí vôňou čiernej bazy, doplnenou o tóny zrelých egrešov a citrusov. Šťavnatá chuť obsahuje 3,5 g/l zvyškového cukru a 6,8 g/l kyselín. Zaujme stopou lúčneho medu a vinohradníckych broskýň.  
Skladom

Hrozno odrody Viognier bolo zbierané 21. 9. 2021 pri cukornatosti 21,5 °NM. Fermentácia prebehla pri nízkej teplote za prítomnosti autochtónnych kvasiniek z Modranských vinohradov, čím sa v odrodovom charaktere vína zvýraznil terroir Malých Karpát. Víno očarí vôňou marhúľ, ananásu a citrusov. Chuť je šťavnatá, na podnebí svieža a ovocná s obsahom 7,5 g/l kyselín a 3,5 g/l zvyškového cukru.