Juraj Zápražný

Vinárstvo JURAJ ZÁPRAŽNÝ sme založili v roku 1999, čím sme nadviazali na rodinnú tradíciu vo výrobe vína a pestovaní viniča v malokarpatskej obci Vinosady. Hrozno zberáme z 3,5 ha vinohradov Malokarpatského regiónu. Víno vyrábame aj zo starostlivo vyberanej suroviny z Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. Ročná produkcia predstavuje do 100 000 fliaš kvalitného prívlastkového vína. Pri výrobe používame najmodernejšiu technológiu. Po šetrnom spracovaní hrozna mušty prechádzajú riadeným spôsobom fermentácie. Biele vína uskladňujeme v nerezových cisternách. Červené v klasických drevených alebo barikových sudov.

Juraj Zápražný
Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
10 € 29 €
Skladom

Víno sýtejšieho žlto-zeleného odtieňa s prenikavou korenistouvôňou, podporenou o ružový olej, agátový med a muškátový oriešok. Aromatickosť tramínu sa veľmi hodí k pikantnej ázijskej kuchyni. Výborne sa dopĺňa s receptami rýb a kuracieho mäsa, ktoré obsahujú kapsaicín. Jedinečná tramínová špecifickosť dodá tiež nový rozmer v kombinácii so syrmi.
Skladom

Víno je jasnejšieho rubínového odtieňa s tehlovým nádychom na okraji pohára. Buket je bohatý na tóny prezretých lesných jahôd a ostružín s jemným dotykom slivkového lekváru. Šťavnato-ovocná chuť je zušľchtená o nuansy višní v čokoláde, sušených tabakových listov a slivkového perníku.
Skladom

Víno intenzívnejšieh ožlto-zeleného odtieňa s podmanivou vôňou muškátových orieškov a vanilky. V chuti, v ktorej je ideálne zladená šťavnatá kyselina a cukor sa vynárajú tóny kandizovaného jadrového ovocia a pomarančovej kôry.
Skladom

Biele víno z modrého hrozna. Aróma žltého dužinatého ovocia, šťavnatého egreša a lístku čiernej ríbezle postupne prechádza aj do chuti, ktorá sa nesie v harmónii jemného zvyškového cukru a sviežich kyselín. Víno má prívlastok Vegan Wine.
Skladom

Jemný rubín a tehlová farba v oku. V širokej aróme sa vynárajú plody drobného tmavého ovocia, horkej čokolády a slivkového perníku. Po krátkom predýchaní v pohári sa aromatika obohacuje o tóny tabaku, vanilkového lusku a kokosu. V chuti dominujú černice a čučoriedky spolu s tómi horkého kakaa. Celkový charakter vína dotvárajú jemné taníny a šťavnatosť ostružín.
Skladom

Nádherná sýto žltá farba so zelenkavým lemom, s expresívnou arómou púčikov čiernych ríbezlí, bazového kvetu a šťavnatých broskýň, v chuti sprevádzaná šťavnatosťou bielych ríbezlí, prezretých egrešov, byliniek a pikantnosťou kyselín.
Skladom

Farba vína je tmavo-granátová. Vo vôni dominuje černicová marmeláda sprevádzaná vôňou lesného ovocia. Chuť vína je ovocná, mohutná, s veľmi dlho trvajúcim dojmom.
Skladom

Víno má višňovo-ružovú farbu. Vo vôni sa prelínajú prezreté jahody s lesnými malinami a kvapkou medu v závere. Chuť je elegantná, plná prezretého ovocia.
Skladom

Víno s pôvabným lososovým šatom a podmanivou vôňou lesných jahôd, malín a čiernych ríbezlí. Celkovú noblesu vína dotvára ideálna súhra sviežich kyselín a cukru. Odporúčame podávať pri 10 - 12 °C ku lahkým a stredne ťažkým úpravam šalátov, rýb či hydiny, alebo k jemným až stredne výrazným syrom.  
Skladom

Okúzľujúca vôňa čučoriedok a moruše je sprevádzaná šťavnatosťou černíc a ostružín. Chuť vína je koncentrovaná, plná kôstkového ovocia, borievok a černíc. Dochuť sa nesie v znamení horkej čokolády a sladkých tanínov.
Skladom

V aróme nájdeme tóny grafitu, fialiek a nedozretých makovíc. Opulentná chuť je pretkaná šťavnatosťou kôstkovín, čiernych ríbezlí a horkou čokoládou. Po nadýchnutí v pohári víno mení svoj „šat“, stáva sa hebkým a zamatovým.
Skladom

Hlboká rubínová farebnosť vína s prenikavou arómou nedozretých makovíc a sušenej papriky, postupne ustupujúca ušľachtilým tónom tmavého bobuľového ovocia, s dominanciou čučoriedok a černíc. V chuti prekvapí mohutná a bohatá ovocnosť, korenistosť a harmonická štruktúra kyselín a zamatových tanínov.
Skladom

Bourdeauxská asambláž. Víno v čase i priestore. Päťročnica v drevenom sude stvorila víno so zlato-žltou farbou, širokej a elegantnej vône, bohatej na bylinkové tóny, s dominanciou sušených šalviových lístkov, žltého ovocia, či vanilky. V jemnej, harmonickej chuti sa nesú zamatové vnemy dreva a prezretých egrešov s prenikavou bylinkovou dochuťou.