Pomfy

"Robiť víno podľa seba, bolo vždy mojím snom. Nechcem robiť najlepšie víno na svete za každú cenu. Chcem robiť a robím najlepšie víno aké sa urodí v našich vinohradoch. Tam totiž vzniká potenciál nového ročníka. Tvoriť víno znamená spájať. Spájať slnko so zemou, vinohrad s pivnicou, tradíciu s budúcnosťou, kreatívnych ľudí s modernou technológiou, tradičnú výrobu s experimentom alebo región so svetom. Spájať znamená pre nás vytvárať novú hodnotu, ktorá na záver prináša ľuďom radosť a potešenie z každého nového poznania. Môj život je prepojený s pestovaním hrozna a dorábaním vína. Preto som pochopil, že ak chcem tvoriť hodnoty pre ďalšie generácie, musím mať vlastné vinohrady. Naše vína sú obrazom našich vinohradov a terroiru, v ktorom sa rodia.
Sú produkované s minimálnymi zásahmi pri procese výroby. O tom, že ideme správnym smerom hovoria aj ocenenia z medzinárodných súťaží na Vinalies Internationales Paris, Bacchus Madrid, Concours Mondial de Bruxelles, AWC Vienna a Prague Wine Trophy." Martin Pomfy -Mavín

Pomfy
Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
9 € 36 €
Skladom

Akostné odrodové víno Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Strekovský vinohradnícky rajón, obec: Rúbaň, hon: Pod Malým vrchom D.S.C. – Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno suché víno / 13,5 % obj. / 0,75 l Spôsob výroby: 24-hodinová macerácia hrozna pri teplote 12 °C. Fermentácia: nerezový tank 17 °C. Vyzrievanie: na jemnom kvasinkovom sedimente 7 mesiacov bez premiešavania. Farba: zlatisto-žltá. Aróma: biele korenie, púpavový kvet, v pozadí minerálny podtón. Chuť: kopíruje aromatické vnemy, podporená o jemný zvyškový cukor a sviežu kyselinku. Teplota podávania: 12 °C. Teplota skladovania: 14 °C. Párovanie: grilované alebo vyprážané kuracie mäso, kuracie na čínsky spôsob, ovocné šaláty, kozie a ovčie syry.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť Pezinský vinohradnícky rajón  obec: Pezinok, hon: Pustáky 11,0% obj., 0,75 l, suché  Spôsob výroby: časť hrozna rýchlo spracovaná, použitie samotoku, druhá časť hrozna macerácia 6 hodín. Fermentácia: nerezová nádoba, 10 dní, 17,5 – 15 °C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, 5 mesiacov na jemnom sedimente, prvý mesiac s premiešavaním. Farba – ružovo-červeného odtieňa. Aróma – ríbezle, maliny, náznak lesných jahôd a herbálnosti. Chuť – ľahká, ovocná, podporená o jemnú krémovosť.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rúbaň, Hon: Pod malým vrchom 13,5% obj., 0,75 l, suché Spôsob výroby: samovoľné rozkvasenie. Kvasenie: nerezový vinifikátor po dobu 20 dní s použitím techniky pump-over. Vyzrievanie: drevené sudy, 14 mesiacov. Farba – odrodová, fialovo-červeného odtieňa. Aróma – čierne bobuľové ovocie, horká čokoláda a náznak lístia. Chuť – korenisto-ovocná, plná s jemnými tanínmi a harmonickými kyselinami.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť  Vinosady, Hon: Letné Víno s chráneným označením pôvodu akostné odrodové víno D.S.C. / 12,5 % obj. / 0,75 l/suché víno Spôsob výroby: macerácia odstopkovaného hrozna pri nízkej teplote 12 hodín. Kvasenie: velkolitrážny dubový a agátový sud, 19 °C, 20 dní. Vyzrievanie: nerez 80 % a 20 % dubové sudy, na jemnom sedimente 7 mesiacov. Farba – jasná, zlatisto zelenkavá. Aróma – intenzívna, svieža, náznaky vinohradníckych broskýň, citrusov a lipového kvetu. Chuť – svieža, šťavnatá, plná ovocia a malokarpatskej minerality. Teplota podávania 12 °C, Teplota skladovania 14 °C.
Skladom

Víno s chráneným označením pôvodu. Akostné odrodové víno. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť. Strekovský vinohradnícky rajón. Obec: Rúbaň, hon: Pod Malým vrchom. Farba: jasná, zlatisto-žltá. Aróma: jemná, kamilkové kvety, citrusové ovocie, náznak púpavového medu. Chuť: šťavnatá, kopíruje aromatický profil, podporená o kyselinky, zvyškový cukor a marhuľový podtón.
Skladom

ALK. 13,5 % OBJ./0,75 L/SUCHÉ Víno s chráneným označením pôvodu. Akostné odrodové víno. Malokarpatská vinohradnícka oblasť. Modranský vinohradnícky rajón. Obec: Vinosady, hon: Špitalské. Farba: jasná, zlatisto-žltá. Aróma: medovosť, zelené ovocie, mango a jemná chlebovinka. Chuť: plná, ovocno-korenistá, s malokarpatskou kyselinkou.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Nová vieska, Hon: Veterný vrch 14 % obj./0,75 l víno suché Spôsob výroby: hrozno dosiahlo cukornatosť 26 °NM. Nakvášanie hrozna a neriadená fermentácia spolu so šupkami 30 dní. Vyzrievanie: veľkolitrážne agátové sudy, spolu s jemným sedimentom. Farba – jasná, zlatisto žltá, s oranžovým okrajom. Aróma – viacvrstvová, korenie, ruže, karamel v pozadí, s náznakom agátu. Chuť – je ovplyvnená technológiou výroby, mohutná, guľatá, kopírujúca aromatické vnemy, podporená o jemné taníny. Teplota podávania 14 °C, Teplota skladovania 14 °C.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť Vinosady Hon: Hauspereg a Letné Víno s chráneným označením pôvodu akostné odrodové víno D.S.C. / 13 % obj. / 0,75 l /suché víno 70 % Veltlínske zelené, 25 % Rizling rýnsky 5 % Chardonnay. Vyzrievanie: nerezová nádrž, na kvasinkovom sedimente 7 mesiacov. 2 mesiace metóda sur-lie. Farba: zlatisto-žltá. Aróma: ovocná, obsažná, grepovo-kvetová, v pozadí broskyne, mango a citrónová tráva. Chuť: plná ovocia, svieža, s dominanciou malokarpatskej minerality a kyseliniek.
Skladom

Víno s chráneným označením pôvodu. Akostné odrodové víno. Malokarpatská vinohradnícka oblasť. Modranský vinohradnícky rajón. Obec: Vinosady, hon: Hauspereg. Farba: jasná, zlatisto-žltá. Aróma: odrodová, mandle, grep spolu s ananasovo-mandarinkovou stopou a jemným nádychom agátu. Chuť: štavnatá, dlhá, podporená o malokarpatské kyseliny a slaný vnem.
Skladom

ALK. 13,5 % OBJ./0,75 L/SUCHÉ Víno s chráneným označením pôvodu. Akostné odrodové víno. Malokarpatská vinohradnícka oblasť. Modranský vinohradnícky rajón. Obec: Vinosady, hon: Grefty Vo víne dominuje malé bobuľové a kôstkové ovocie. Má zamatovú a hebkú chuť s čokoládovo-krémovým záverom. Vyzrievaním víno zvážnie.
Skladom

Farba – sýto-čerešňového odtieňa. Aróma – intenzívna, prezreté čerešňe, červené ríbezle, v pozadí malinovo-jahodový tón. Chuť – plnšia, dlhá, kopírujúca aromatické vnemy, podporená o krémový tón s vybrujúcou kyselinkou.
Skladom

Alk. 12,5 % obj./0,75 l/polosladké Južnoslovenská vinohradnícka oblasť. Strekovský vinohradnícky rajón. obec: Nová Vieska, hon: Veterný vrch. Víno vyrobené šetrným a rýchlym spracovaním hrozna so zreteľom na ovocnosť, šťavnatosť a ľahkosť. Farba vína: zlatisto-zelený odtieň. Aróma vína: sušené marhule, hrozienka, v pozadí korenistosť a pomarančová kôra. Chuť vína: šťavnatá, svieža, kopírujúca aromatické vnemy, podporená medovosťou a prirodzeným zvyškovým cukrom.
Skladom

Farba: zlatisto-žltá. Aróma: kamilkové kvietky, biele korenie, sušené hrozienky, v pozadí ružový olej. Chuť: šťavnatá, svieža, kopírujúca aromatické vnemy, podporená výraznou medovostou a cibébovým vnemom, s prirodzeným zvyškovým cukrom.
Skladom

Alk. 14 % obj./0,75 l/suché Južnoslovenská vinohradnícka oblasť. Strekovský vinohradnícky rajón. obec: Nová Vieska, hon: Veterný vrch. Farba: zlatisto-zelený odtieň. Aróma: olej z kvetu ruže, liči, v pozadí korenistosť a nasládlosť tropického ovocia. Chuť: kopíruje aromatické vnemy, je podporená pikantnosťou kyseliniek s mohutným telom.
Skladom

Cabernet Franc 2O19 D.S.C. Alk. 14,0 % obj. | 0,75 l | suché Južnoslov. vinohradnícka oblasť. Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rúbaň, hon: Starý vrch Spôsob výroby: ohrev hrozna pred fermentáciou na 16 °C, spontánne rozkvasenie. Fermentácia: nerezový vinifikátor po dobu 18 dní, s použitím techniky ,,pump over ́ ́ a delestage, teplota do 27 °C, JMF počas fermentácie. Vyzrievanie: veľký dubový sud a použité barique sudy v pomere 60/40 %, 27 mesiacov, po spojení 3 mes. nerezová nádrž. Farba: fialovo-červený odtieň. Aróma: tmavé bobuľové ovocie, škorica spolu so zelenými tónmi v pozadí mätový list. Chuť: bohatá,korenisto-ovocná,svýraznejšoutanínovou textúrov s príkladnou aciditou, nefiltrované.
Skladom

ALK. 12 % OBJ./0,75 L/SUCHÉ Malokarpatská vinohradnícka oblasť. Modranský vinohradnícky rajón. Obec: Vinosady, hon: Grefty. Víno s chráneným označením pôvodu. Akostné odrodové víno. Víno vyrobené s kratšou maceráciou a fermentáciou hrozna pri nižšej teplote do 22 °C. Víno vyzrievalo v použitých barique sudoch po dobu 10 mesiacov. Víno má výraznú ovocnosť, kde môžeme spozorovať malé bobuľové ovocie, zamatovú chuť s ovocno-korenistým záverom. Nefiltrované, prirodzený sediment nie je vada vína.
Skladom

Frizzante / Muškát / Sauvignon blanc Sýtené perlivé biele víno, suché 2022 11% obj. / 0,75 L Víno s nízkym obsahom histamínu pod <0,25 mg/l Na sýtenie vína bolo použité prírodné CO2 zachytené z kvasného procesu vína. Ľahšie, svieže perlivé víno s príjemným bazovo-citrusovým prejavom.
Skladom

ALK. 13 OBJ. %/0,75 L/SUCHÉ PINOT NOIR 80 %, PINOT MEUNIER 20 % Víno s chráneným označením pôvodu. Akostné odrodové víno. Južnoslovenská vinohradnícka oblasť. Strekovský vinohradnícky rajón. Obec: Rúbaň. Hon: Pod Malým vrchom. Farba: odrodová, tehlovo-fialový odtieň. Aróma: višne, zemitosť, náznak tabaku a horkej čokolády. Chuť: zemitoovocná, so stopou čokolády a zamatových tanínov.
Skladom

J.V.O. Strekovský vinohradnícky rajón. Obec: Belá, hon: Medený vrch. D.S.C. / 13 %obj. / 0,75 l / suché Vynikajúci rocník 2018 nám podaroval nádherne prezreté hrozno, ktoré vyzrievalo 20 mesiacov v použitých francúzskych barique sudoch, určených iba pre Pinot Noir Selection. Vo víne môžeme spozorovat prezreté višne, sušené cucoriedky, horkú cokoládu s nádychom dubového dreva. Chut je zrelá, bohatá, zamatová, vyvážená, s kyselinkou a taninovou textúrou, ktorá vyzrievaním zmäkne.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Strekovský vinohradnícky rajón, obec: Strekov 10,5 % obj. / 0,375 l víno sladké Spôsob výroby: prírodne zmrazené strapce okamžite lisované, teplota -7°C Kvasenie: pri nízkej teplote 15°C, nerez Vyzrievanie: nerezová nádrž Farba – zlatistá Aróma – mohutná, elegnatná, hruškové pyré, med, dula Chuť – intenzívna, plná, svieža, kopírujúca aromatický profil Teplota podávania 7°C, Teplota skladovania 10°C