Pomfy

"Robiť víno podľa seba, bolo vždy mojím snom. Nechcem robiť najlepšie víno na svete za každú cenu. Chcem robiť a robím najlepšie víno aké sa urodí v našich vinohradoch. Tam totiž vzniká potenciál nového ročníka. Tvoriť víno znamená spájať. Spájať slnko so zemou, vinohrad s pivnicou, tradíciu s budúcnosťou, kreatívnych ľudí s modernou technológiou, tradičnú výrobu s experimentom alebo región so svetom. Spájať znamená pre nás vytvárať novú hodnotu, ktorá na záver prináša ľuďom radosť a potešenie z každého nového poznania. Môj život je prepojený s pestovaním hrozna a dorábaním vína. Preto som pochopil, že ak chcem tvoriť hodnoty pre ďalšie generácie, musím mať vlastné vinohrady. Naše vína sú obrazom našich vinohradov a terroiru, v ktorom sa rodia.
Sú produkované s minimálnymi zásahmi pri procese výroby. O tom, že ideme správnym smerom hovoria aj ocenenia z medzinárodných súťaží na Vinalies Internationales Paris, Bacchus Madrid, Concours Mondial de Bruxelles, AWC Vienna a Prague Wine Trophy." Martin Pomfy -Mavín

Pomfy
Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
8 € 33 €
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón, Obec: Svodín 2016 / 13.5 % obj. / 0,75 l / suché  Spôsob výroby: macerácia hrozna za studena, fermentácia viniča nerez. Zrenie: použité barikové sudy 14 mesiacov na jednom sedimente. Obsah cukru v hrozne pri zbere 23,5 °NM, kyseliny 5,6 %, zvyškový cukor 2,0 g/l. Farba - fialovo-rubínová. Vôňa - zložitá, lesné čierne ovocie, čokoláda. Chuť - jemná, ovocná - korenistá, jemná textúra trieslovín. Teplota servírovania a skladovania 14 °C.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka Oblasť Vinosady, Hon: Hauspereg Víno s chráneným označením pôvodu akostné odrodové víno D.S.C. / 12,5 % obj. / 0,75 l/suché víno Spôsob výroby: macerácia hrozna 24 hodín pri teplote 10 °C, použitie samotoku. Kvasenie: agátový a dubový sud pri 18 °C, 15 dní Vyzrievanie: nerez, na jemnom kvasinkovom sedimente 8 mesiacov, prvý mesiac sur-lie. Farba: jasná, zlatisto-žltá, so zeleným okrajom. Aróma: ananás, mandle, náznak grepovej šupky a agátu. Chuť: šťavnatá, dlhá, podporená o Malokarpatské kyselinky a mineralitu.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť Vinosady Hon: Hauspereg a Letné Víno s chráneným označením pôvodu akostné odrodové víno D.S.C. / 13 % obj. / 0,75 l /suché víno 70 % Veltlínske zelené, 25 % Rizling rýnsky 5 % Chardonnay. Vyzrievanie: nerezová nádrž, na kvasinkovom sedimente 7 mesiacov. 2 mesiace metóda sur-lie. Farba: zlatisto-žltá. Aróma: ovocná, obsažná, grepovo-kvetová, v pozadí broskyne, mango a citrónová tráva. Chuť: plná ovocia, svieža, s dominanciou malokarpatskej minerality a kyseliniek.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Nová vieska, Hon: Veterný vrch 14 % obj./0,75 l víno suché Spôsob výroby: hrozno dosiahlo cukornatosť 26 °NM. Nakvášanie hrozna a neriadená fermentácia spolu so šupkami 30 dní. Vyzrievanie: veľkolitrážne agátové sudy, spolu s jemným sedimentom. Farba – jasná, zlatisto žltá, s oranžovým okrajom. Aróma – viacvrstvová, korenie, ruže, karamel v pozadí, s náznakom agátu. Chuť – je ovplyvnená technológiou výroby, mohutná, guľatá, kopírujúca aromatické vnemy, podporená o jemné taníny. Teplota podávania 14 °C, Teplota skladovania 14 °C.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rúbaň, Hon: Starý vrch Spôsob výroby: macerácia hrozna 24 hodín, teplota 10 °C. Kvasenie: nerezová nádrž, 18,5 °C, 16 dní Vyzrievanie: nerezová nádrž, 5 mesiacov so sedimentom bez premiešavania. Farba – zlatisto-zelená. Aróma – čistá, egreš, biely ríbezlí, tráva, žihľava. Chuť – kopíruje aromatický profil, doplnená o citrusovú koncovku a vibrujúcu kyselinku.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rúbaň, Hon: Pod Malým vrchom 13,0 % obj., 0,75 l, suché Spôsob výroby: macerácia hrozna 4 hodiny, pri 12 °C. Fermentácia: nerezová nádoba, 18 – 16 °C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, 5 mesiacov na jemnom kvasinkovom sedimente. Farba – jasná, zlatisto- žltá. Aróma – ovocná, hruška, náznak marhule, v pozadí oriešky a zázvor. Chuť – stredne plná, šťavnatá, kopírujúca aromaticky profil, podporená o citrusové tóny a žltý melón.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rubáň, Hon: Starý vrch 13,5 % obj., 0,75 l, suché Hrozno pochádza z 36 ročného vinohradu. Spôsob výroby: macerácia hrozna 6 hodín, schladenie na 14 °C. Fermentácia: nerez, 17,5-16 °C. Vyzrievanie: nerez, na jemnom kvasinkovom sedimente 5 mesiacov bez premiešavania. Farba – jasná, zlatisto- žltá, so zeleným okrajom. Aróma – košík kvetov, zelené vlašské orechy, slanosť, v pozadí citronová tráva. Chuť -svieža, pikantná, s jemným minerálnym vnemom.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rúbaň, Hon: Pod Novým vrchom 12 % obj./0,75 l, víno polosladké Spôsob výroby: rýchle spracovanie celých strapcov, použitie samotoku. Fermantácia: nerezový tank, 16 °C, zastavená fermentácia chladom na 4 °C. Vyzrievanie: na jemnom kvasinkovom sedimente 2 mesiace, bez premiešavania pri 4 °C. Farba vína – zlatisto-žltá. Aróma – sušené hrozienka, kvety, náznak citrusov a kamiliek. Chuť –  šťavnatá, kopíruje aromatické vnemy, doplnená o sladkosť púpavového medu a sviežich kyseliniek.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Nová Vieska, Hon: Veterný vrch 12,5 % obj., 0,75 l, polosuché Spôsob výroby: rýchle lisovanie celých strapcov pri nízkom tlaku. Fermentácia: nerezová nádoba, 17°-16 °C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, na jemnom kvasinkovom sedimente 6 mesiacov bez premiešavania. Farba – jasná, zlatisto – žltá, so zeleným okrajom. Aróma – kvetinové tóny, citrusové ovocie, v pozadí náznak minerality a sušených marhúľ. Chuť – šťavnatá, kopírujúca aromatický profil, podporená o kyselinky a jemný zvyškový cukor.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť  Vinosady, Hon: Letné Víno s chráneným označením pôvodu akostné odrodové víno D.S.C. / 12,5 % obj. / 0,75 l/suché víno Spôsob výroby: macerácia odstopkovaného hrozna pri nízkej teplote 12 hodín. Kvasenie: velkolitrážny dubový a agátový sud, 19 °C, 20 dní. Vyzrievanie: nerez 80 % a 20 % dubové sudy, na jemnom sedimente 7 mesiacov. Farba – jasná, zlatisto zelenkavá. Aróma – intenzívna, svieža, náznaky vinohradníckych broskýň, citrusov a lipového kvetu. Chuť – svieža, šťavnatá, plná ovocia a malokarpatskej minerality. Teplota podávania 12 °C, Teplota skladovania 14 °C.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rúbaň, Hon: Pod malým vrchom 13,5% obj., 0,75 l, suché Spôsob výroby: samovoľné rozkvasenie. Kvasenie: nerezový vinifikátor po dobu 20 dní s použitím techniky pump-over. Vyzrievanie: drevené sudy, 14 mesiacov. Farba – odrodová, fialovo-červeného odtieňa. Aróma – čierne bobuľové ovocie, horká čokoláda a náznak lístia. Chuť – korenisto-ovocná, plná s jemnými tanínmi a harmonickými kyselinami.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón obec: Nová Vieska, hon: Veterný vrch 13% obj., 0,75 l, suché Spôsob výroby: macerácia hrozna pred lisovaním 8 hodín, pri teplote 10 °C. Fermentácia: 60 % nerezová nádrž 40 % použité drevené sudy, 19 °-15,5 °C, 15 dní. Vyzrievanie: nerezová nádrž 6 mesiacov spolu so sedimentom, bez premiešavania. Farba – ružovo sýtejšieho odtieňa. Aróma – čierne ríbezle, prezreté jahody, v pozadí malinovo-višňové tóny. Chuť – plnšia, plná ovocia, s vibrujúcou kyselinkou a jemným nádychom dubu.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť Pezinský vinohradnícky rajón  obec: Pezinok, hon: Pustáky 11,0% obj., 0,75 l, suché  Spôsob výroby: časť hrozna rýchlo spracovaná, použitie samotoku, druhá časť hrozna macerácia 6 hodín. Fermentácia: nerezová nádoba, 10 dní, 17,5 – 15 °C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, 5 mesiacov na jemnom sedimente, prvý mesiac s premiešavaním. Farba – ružovo-červeného odtieňa. Aróma – ríbezle, maliny, náznak lesných jahôd a herbálnosti. Chuť – ľahká, ovocná, podporená o jemnú krémovosť.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť Pezinský vinohradnícky rajón obec: Pezinok, hon: Pustáky D.S.C. / 13,5 % obj. / 0,75 l / suché víno Farba – iskrivá, malinového odtieňa s tehlovým okrajom. Aróma – komplexná, ovocná, malinovo-čučoriedková v pozadí karamelový cukrík, kávové zrnko spolu s minerálnym a dubovým vnemom. Chuť – krémová, plná, malinovo-škoricová s uhladenou kyselinkou.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť. Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Strekov, hon: Gore 16,5 %obj. / 0,75 l / polosuché Spôsob výroby: celé strapce 10 %, odstopkované bobule 90 %, cibéby 5 %, cukornatosť hrozna: 29 °NM. Kvasenie: 21 dní pri teplote 20 – 27 °C. JMF: prebehla po kvasení v sudoch. Vyzrievanie: 26 mesiacov 80 % používané barrique sudy, 20 % nové francúzske barrique. Použitie sur-lie 10 mesiacov. Farba – tmavá, sýta, granátovo-fialová. Aróma – slivkovo-jahodový džem, v pozadí čokoládovo-ovocné pralinky. Chuť – kopíruje aromatické vnemy, je mäkká, bohatá, dlhá, podporená o pikantnosť a korenistosť.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť. Obec: Rúbaň, hon: Starý vrch 14,5 %obj. / 0,75 l / suché Spôsob výroby: neskorý zber hrozna v novembri. Teplota spracovania 8°C. Samovoľné rozkvasenie. Kvasenie: po dobu 10 dní pri teplote 27°C, s použitím techniky “pump over”. JMF prebehla počas kvasenia. Vyzrievanie: 25 mesiacov barrique sudy 70 % nové, 30 % používané. Použitie sur-lie 10 mesiacov. Farba – tmavá, granátovo-fialová. Aróma – vyzretá, teplá, tmavé bobuľové ovocie, mineralita, v pozadí tmavá čokoláda a jemný náznak vanilkového lusku. Chuť – kopíruje aromatické vnemy. Je bohatá, dlhá, podporená o plnú tanínovú textúru. Víno vyzrievaním zmäkne.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón obec: Rúbaň, hon: Pod Malým vrchom 13,5% obj., 0,75 l, suché Spôsob výroby: macerácia hrozna 14 hodín, pri tepl. 12° C. Kvasenie: nerezová nádoba, 18 – 16° C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, 5 mesiacov na jemnom sedimente. Farba– jasná, zlatisto – žltá. Aróma– mango, marhuľa, náznak banánov a arašidového masla. Chuť– stredne plná, šťavnatá, kopírujúca aromatický profil, podporená o citrusové tóny.
Skladom

J.V.O. Strekovský vinohradnícky rajón. Obec: Rúbaň, hon: Pod Starým vrchom 13,5 %obj. / 0,75 l / suché Spôsob výroby: 4 dni studená macerácia hrozna. Kvasenie: po dobu 9 dni pri teplote 26,5 °C s použitým techniky “pump over” malolaktická fermentácia prebeh- la počas kvasenia. Vyzrievanie: 26 m. 70 % nové barique sudy, 30% jeden krát použité barique sudy 98 % c. sauvignon, 2 % c. franc. Farba: tmavá, granátovo-fialová. Aróma: mohutná, vyzretá, s tónmi čierneho bobuľového ovocia, horkej čokolády a cédrového dreva. Chuť kopíruje aromatické vnemy, je perzistentná, hútna, doplnená o korenitosť a mohutné taníny. teplota podávania: 15 °C.
Skladom

Akostné odrodové víno Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Strekovský vinohradnícky rajón, obec: Rúbaň, hon: Pod Malým vrchom D.S.C. – Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno suché víno / 13,5 % obj. / 0,75 l Spôsob výroby: 24-hodinová macerácia hrozna pri teplote 12 °C. Fermentácia: nerezový tank 17 °C. Vyzrievanie: na jemnom kvasinkovom sedimente 7 mesiacov bez premiešavania. Farba: zlatisto-žltá. Aróma: biele korenie, púpavový kvet, v pozadí minerálny podtón. Chuť: kopíruje aromatické vnemy, podporená o jemný zvyškový cukor a sviežu kyselinku. Teplota podávania: 12 °C. Teplota skladovania: 14 °C. Párovanie: grilované alebo vyprážané kuracie mäso, kuracie na čínsky spôsob, ovocné šaláty, kozie a ovčie syry.