Karpatská perla

KARPATSKÁ PERLA je rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, ktoré založili manželia Margita a Ladislav Šebovci v roku 1991. V roku 2011 a 2012 sme získali ocenenie Vinárstvo roka, ktoré nám udelil Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku.

Filozofiou nášho vinárstva je náš slogan "Perly sa rodia vo vinohrade", pretože kvalitu vína ovplyvňuje starostlivosť vo vinici. Väčšina našich vín pochádza z 50 hektárov vlastných viníc v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti.

Najväčšia vinica Suchý vrch leží na súvislej ploche 28 hektárov. Dorábame vína s chráneným označením pôvodu v kolekciách KARPATSKÁ PERLA, JAGNET, VARIETO, DÍLEMÚRE, 4 ŽIVLY, omšové vína a mušty BOBULO.

Karpatská perla
Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
1 € 17 €
Skladom

Egrešovo ovocný, výrazne žihľavový, prenikavo krušpánový. Taký je Sauvignon zo sprašového podložia na Suchom vrchu. Svieže kyseliny a neodolateľne šťavnatá chuť do bodky spĺňajú odrodový charakter vína.
Skladom

Víno má nádhernú zlatožltú farbu. Svieže citrusové plody sa spájajú vo vôni s tónmi medových plastov a propolisovej kašičky. Zvyškový cukor a výrazné a kyseliny dodávajú vínu harmóniu, eleganciu a potenciál na archiváciu.
Skladom

Náš juhozápadne orientovaný vinohrad Suchý vrch s pôdnym zložením hliny a naviatej spraše poskytuje skvelé podmienky odrode Pinot Gris. Na prvý dojem vás očarí vôňa hrušiek. Po chvíli nastupujú tóny chlebovej kôrky, ktorá prezrádza metódu zrenia sur-lie v dubovom sude. Chuť je plná a elegantná.
Skladom

V Malokarpatskom kraji sa Frankovke modrej mimoriadne darí a vznikajú z nej výnimočné elegantné vína. Naša Frankovka modrá ročníka 2015 zaujme rubínovou farbou a vôňou plnou kôstkovín s barikovými tónmi vanilky a kakaa. Je to stredne plné, dokonale harmonické víno s chuťou červeného ovocia a charakteristickým mäkkým prejavom. Víno zrelo 10 mesiacov v nových, ročných a tiež dvojročných barikových sudoch.
Skladom

Víno má typickú tmavofialovú atramentovú farbu. Očarí Vás výrazná vôňa a mohutná štruktúra chuti spolu s pevnými trieslovinami. 18 mesačné vyzrievanie v barikových sudoch dodalo vínu eleganciu, harmóniu a potenciál.
Skladom

V rukách držíte pokračovanie prestížnej série vín 4 ŽIVLY. Unikátna asambláž vín Pinot Blanc, Veltlínske zelené, Rizling rýnsky a Pinot Gris zrela 6 mesiacov v dubovom sude.
Skladom

Víno má nádhernú granátovočervenú farbu. Intenzívnym ovocným prejavom okúzli nielen vôňa plná kôstkového ovocia, ale aj chuť. Po 18 mesačnom zrení v dubových sudoch je plná, harmonická, so zrelými trieslovinami a príjemnými kyselinami.
Skladom

Víno živej rubínovo-červenej farby, bohatej vône s dôstojným dubovo-korenistým, až slivkovo-škoricovým charakterom. Perzistentná ovocná chuť vína zaujme harmóniou kyselín a príjemným tanínom.
Skladom

Víno má žltú farbu so zlatou iskrou. Výrazné ovocné tóny a svieža, vyvážená chuť podporená šťavnatými kyselinami sú typické pre túto odrodu spod Malých Karpát.
Skladom

Ružový Cabernet Sauvignon zo Suchého vrchu má výraznú jahodovo-ružovú farbu. Omámi vás sviežou ovocnou arómou, v ktorej dominuje čierna ríbezľa a žihľava. Chuť je jemná a príjemná, podporená pevnými kyselinami.
Skladom

Víno zlatožltej farby, ktorého vôňa pripomína púpavový med, sušené tropické ovocie a ušľachtilú botrytídu. Plná a bohatá ovocná chuť. Zrenie v sud doplnilo chuťový vnem o eleganciu. Prírodný zvyškový cukor spolu s harmonickou kyselinou tvoria delikátne dezertné víno. Dobre vychladené na 10°C podávajte k ovocnému zákusku alebo k syru s modrou plesňou. 
Skladom

Hrozno pochádza z nášho vinohradu Suchý vrch. Víno má v pohári príťažlivú jantárovo-zlatú farbu. K výraznej cukornatosti (32°NM) a vábivej vôni nám pomohla ušľachtilá pleseň-botrytída. V ovocno-florálnej vôni dominuje marhuľa a hruška. V chuti prekvapí príjemná sladkosť pripomínajúca agátový med a pikantné kyseliny. Ideálna teplota podávania je 8°C. Doporučujeme ho podávať k múčnikom, ovocnej bublanine alebo k syrom s modrou plesňou.
Skladom

Tie najkrajšie červené vína z ročníka 2011 sa stretli v našej ikonickej kupáži. 24 mesiacov zreli v barikových sudoch, ktoré dotvárajú harmóniu vôní a chutí. 4 ŽIVLY sľubujú veľa krásnych chvíľ v priebehu niekoľkoročného dozrievania vo fľaši. Doporučujeme dekantovať pri teplote 18-20°C a želáme príjemný degustačný zážitok.
Skladom

Víno má intenzívnu rubínovú farbu. Hrozno bolo oberané ručne v polovici októbra. Vo vôni nájdeme tóny tmavého lesného ovocia, najmä čučoriedok a prezretých moruší, s jemnou nuansou tabaku a čokolády. Chuť vína je dobre štruktúrovaná s príjemnými tanínmi. Víno zrelo 12 mesiacov v barikových sudoch.
Skladom

Pálava pochádza zo sprašovej pôdy nášho vinohradu Suchý vrch. Výborne sa tu darí predovšetkým aromatickým odrodám. Víno má iskrivú zlatožltú farbu. Vo vôni vyniká korenistosť a aróma tropického ovocia. Chuť je rafinovane zabalená do prírodného zvyškového cukru so šťavnatou kyselinou a dlhou perzistenciou.
Skladom

Víno má zelenožltú farbu a vôňu muškátového orieška a mandarínky. Lahodná a svieža chuť s jemným zvyškom cukru je v harmónii s príjemnými kyselinami.
Skladom

Priazeň terasovitej polohy a žulového podložia tohoto novovysadeného vinohradu predpovedá krásnu budúcnosť odrode Rizling rýnsky. Z panenskej úrody sme dorobili víno iskrivej zelenožltej farby. Vôňa a chuť sú odrodové minerálno-ovocného charakteru s pevnými malokarpatskými kyselinami. Vychladené na 10-12°C odporúčame podávať k chrumkavému pečenému kolenu s čerstvým chrenom.
Skladom

100 % hroznová šťava, čerstvo lisovaná za studena, obsahujúca prírodný hroznový cukor. Šťava má charakteristickú chuť danej odrody hrozna. Nápoj neobsahuje alkohol. Je povznášajúci pre všetky vekové kategórie.
Skladom

100 % hroznová šťava, čerstvo lisovaná za studena z bieleho hrozna. Je pasterizovaná a obsahuje prírodný hroznový cukor. Šťava má charakteristickú chuť danej odrody hrozna. Nápoj neobsahuje alkohol. Je povznášajúci pre všetky vekové kategórie.