Karpatská perla

KARPATSKÁ PERLA je rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, ktoré založili manželia Margita a Ladislav Šebovci v roku 1991. V roku 2011 a 2012 sme získali ocenenie Vinárstvo roka, ktoré nám udelil Zväz výrobcov hrozna a vína na Slovensku.

Filozofiou nášho vinárstva je náš slogan "Perly sa rodia vo vinohrade", pretože kvalitu vína ovplyvňuje starostlivosť vo vinici. Väčšina našich vín pochádza z 50 hektárov vlastných viníc v Malokarpatskej vinohradníckej oblasti.

Najväčšia vinica Suchý vrch leží na súvislej ploche 28 hektárov. Dorábame vína s chráneným označením pôvodu v kolekciách KARPATSKÁ PERLA, JAGNET, VARIETO, DÍLEMÚRE, 4 ŽIVLY, omšové vína a mušty BOBULO.

Karpatská perla
Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
1 € 17 €
Skladom

Víno má nádhernú granátovočervenú farbu. Intenzívnym ovocným prejavom okúzli nielen vôňa plná kôstkového ovocia, ale aj chuť. Po 18 mesačnom zrení v dubových sudoch je plná, harmonická, so zrelými trieslovinami a príjemnými kyselinami.
Skladom

Víno živej rubínovo-červenej farby, bohatej vône s dôstojným dubovo-korenistým, až slivkovo-škoricovým charakterom. Perzistentná ovocná chuť vína zaujme harmóniou kyselín a príjemným tanínom.
Skladom

Víno má žltú farbu so zlatou iskrou. Výrazné ovocné tóny a svieža, vyvážená chuť podporená šťavnatými kyselinami sú typické pre túto odrodu spod Malých Karpát.
Skladom

Ružový Cabernet Sauvignon zo Suchého vrchu ovplýva jahodovo-ružovou farbou. Omámi vás sviežou ovocnou arómou, v ktorej dominuje čierna ríbezľa a žihlava. Chuť je jemná a príjemná, podporená pevnými kyselinami.
Skladom

Víno zlatožltej farby, ktorého vôňa pripomína púpavový med, sušené tropické ovocie a ušľachtilú botrytídu. Plná a bohatá ovocná chuť. Zrenie v sud doplnilo chuťový vnem o eleganciu. Prírodný zvyškový cukor spolu s harmonickou kyselinou tvoria delikátne dezertné víno. Dobre vychladené na 10°C podávajte k ovocnému zákusku alebo k syru s modrou plesňou. 
Skladom

Hrozno pochádza z nášho vinohradu Suchý vrch. Víno má v pohári príťažlivú jantárovo-zlatú farbu. K výraznej cukornatosti (32°NM) a vábivej vôni nám pomohla ušľachtilá pleseň-botrytída. V ovocno-florálnej vôni dominuje marhuľa a hruška. V chuti prekvapí príjemná sladkosť pripomínajúca agátový med a pikantné kyseliny. Ideálna teplota podávania je 8°C. Doporučujeme ho podávať k múčnikom, ovocnej bublanine alebo k syrom s modrou plesňou.
Skladom

Tie najkrajšie červené vína z ročníka 2011 sa stretli v našej ikonickej kupáži. 24 mesiacov zreli v barikových sudoch, ktoré dotvárajú harmóniu vôní a chutí. 4 ŽIVLY sľubujú veľa krásnych chvíľ v priebehu niekoľkoročného dozrievania vo fľaši. Doporučujeme dekantovať pri teplote 18-20°C a želáme príjemný degustačný zážitok.
Skladom

Hrozno bolo dopestované v našom vinohrade Suchý vrch. Víno zrelo 12 mesiacov vo veľkých dubových sudoch, vďaka tomu získalo ušľachtilosť vo vôni aj chuti. Extraktívne a plné víno intenzívnej červenej až tmavorubínovej farby opojí všetky vaše zmysly. V ovocnej vôni sa snúbi černica, drobné bobuľové ovocie s prímesou struku vanilky. Príjemná a šťavnatá chuť plná ovocia doplnená dobre štruktúrovanými tanínmi tvoria dokonalé harmonické víno. Pri teplote 16-17°C odporúčame podávať k mäsovým guľkám s paradajkovou omáčkou alebo špagetám bolognese.
Skladom

Skladom

Víno sýtej atramentovej farby s purpurovým odtieňom po okrajoch. V plnej koncentrovanej vôni nájdete odrodové tóny čiernej ríbezle a sladkého drievka. Mohutná a zamatová chuť je plná likérových višní v horkej čokoláde podfarbená dobre štrukturovanými tanínmi. Po 12 mesačnom zrení v barikových sudoch je víno vo fľaši pripravené aj na dlhodobejšiu archiváciu. Doporučujeme dekantovať v karafe a podávať pri teplote 16-18°C k mäsitým jedlám, obzvlášť k divine so sladkou omáčkou.
Skladom

Suchý vrch - pôdne zloženie hlina a spraš. Výborne sa tu darí predovšetkým aromatickým odrodám. Víno má iskrivú zlatožltú farbu. Výrazná je, pre túto odrodu typická, korenistosť a vôňa mandarinkového kompótu. Chuť je príjemne zabalená do prírodného zvyškového cukru s krásnou perzistenciou. Vychladené na 11°C podávajte k husacej pečienke alebo k tvarohovému koláču s hrozienkami.
Skladom

Ochutnajte prvé víno ročníka 2018. Teplý a slnečný rok zanechal vo víne výraznú kvetinovú vôňu a jemne korenistú chuť.
Skladom

Víno má zlatistý farebný odtieň. Ovocno-kvetinová vôňa lipy a púpavy je v chuti podfarbená lahodným zbytkom prírodného cukru so stopou citrusov a medu. Svieže a elegantné polosladké víno, ktoré sa vychladené na 10-12°C skvele hodí k ovocným zákuskom či husacej pečienke.
Skladom

Víno zelenožltej farby s kvetinovo-muškátovou vôňou. V chuti je harmonické s jemným zvyškovým cukrom a príjemnou citrusovo-ovocnou kyselinou. Víno odporúčame k špecialitám ázijskej kuchyne alebo k vegetariánskym jedlám vychladené na teplotu 11-12°C.
Skladom

Suchý vrch - pôdne zloženie hlina a spraš. Aromatickej odrode Devín sa tu veľmi páči. Víno má jemnú žltozelenú farbu. Vo vôni dominujú tóny bielej ruže a ovocia liči. Príjemná a vyvážená chuť jemného zbytku prírodného cukru je v harmónii s ovocnou a sviežou kyselinou. Vychladené na 12°C doporučujeme podávať k jedlám z orientálnej kuchyne.
Skladom

Priazeň terasovitej polohy a žulového podložia tohoto novovysadeného vinohradu predpovedá krásnu budúcnosť odrode Rizling rýnsky. Z panenskej úrody sme dorobili víno iskrivej zelenožltej farby. Vôňa a chuť sú odrodové minerálno-ovocného charakteru s pevnými malokarpatskými kyselinami. Vychladené na 10-12°C odporúčame podávať k chrumkavému pečenému kolenu s čerstvým chrenom.
Skladom

100 % hroznová šťava, čerstvo lisovaná za studena, obsahujúca prírodný hroznový cukor. Šťava má charakteristickú chuť danej odrody hrozna. Nápoj neobsahuje alkohol. Je povznášajúci pre všetky vekové kategórie.
Skladom

100 % hroznová šťava, čerstvo lisovaná za studena z bieleho hrozna. Je pasterizovaná a obsahuje prírodný hroznový cukor. Šťava má charakteristickú chuť danej odrody hrozna. Nápoj neobsahuje alkohol. Je povznášajúci pre všetky vekové kategórie.