Tokaj, Tokajské samorodé, sladké

Víno vyrobené z tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý, z prezretého a sčasti zcibébovateného hrozna. Spracováva sa bez vyberania cibéb. Kvalita a sladkosť vína je závislá od ich množstva. Skladuje sa v tokajských tufových pivniciach, kde v dubových sudoch dozrieva najmenej 3 roky. Významný vplyv pri vývoji vína má pivničná pleseň Cladosporium cellare. Je príjemne nasladlé. V histórií Tokaja je to najpredávanejšie slovenské tokajské víno.

Cena
7,60 €
6,33 € bez DPH
Dostupnosť:
Skladom

Má zlatožltú farbu s jemným jantárovým odtieňom.

Jemné odtiene sladkých medových tónov, včelí vosk a výrazné arómy sušeného južného ovocia.

Je pikantnej sviežej chuti, ktorú mu dodáva kyselina.

Servíruje sa k šunkovo-syrovým roládam, zákuskom, dezertom, tvrdým syrom, po káve alebo čokoláde, ale aj ku všetkým sladkým hlavným jedlám. Z typických slovenských jedál sa hodí k pirohom a sladkým nákypom.

Farba Biele víno
Vinárstvo Tokaj
Cukornatosť Sladké víno
Tiché, perlivé, šumivé víno Tiché víno
Vinohradnícka oblasť Tokajská vinohradnícka oblasť
Objem 0,5 l