Polosuché víno

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
2 € 30 €
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Nová Vieska, Hon: Veterný vrch 12,5 % obj., 0,75 l, polosuché Spôsob výroby: rýchle lisovanie celých strapcov pri nízkom tlaku. Fermentácia: nerezová nádoba, 17°-16 °C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, na jemnom kvasinkovom sedimente 6 mesiacov bez premiešavania. Farba – jasná, zlatisto – žltá, so zeleným okrajom. Aróma – kvetinové tóny, citrusové ovocie, v pozadí náznak minerality a sušených marhúľ. Chuť – šťavnatá, kopírujúca aromatický profil, podporená o kyselinky a jemný zvyškový cukor.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť. Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Strekov, hon: Gore 16,5 %obj. / 0,75 l / polosuché Spôsob výroby: celé strapce 10 %, odstopkované bobule 90 %, cibéby 5 %, cukornatosť hrozna: 29 °NM. Kvasenie: 21 dní pri teplote 20 – 27 °C. JMF: prebehla po kvasení v sudoch. Vyzrievanie: 26 mesiacov 80 % používané barrique sudy, 20 % nové francúzske barrique. Použitie sur-lie 10 mesiacov. Farba – tmavá, sýta, granátovo-fialová. Aróma – slivkovo-jahodový džem, v pozadí čokoládovo-ovocné pralinky. Chuť – kopíruje aromatické vnemy, je mäkká, bohatá, dlhá, podporená o pikantnosť a korenistosť.
Skladom

Víno zelenožltej farby, s podmanivou sladkasto-ovocnou vôňou, najmä s tónmi hruškového nektáru a dužín pomaranča, lemovanou medovo-korenistými vnemami. Chuť vína je lahodne ovocná, so sladkastou ovocnosťou prezretého tropického ovocia, podporená harmonickými kyselinami. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 12 °C k chuťovo výrazným syrom a k špecialitám ázijskej kuchyne.
Skladom

Výberové víno zlatožltej farby s výraznou arómou lupeňov bielych ruží a muškátu. Chuť je mohutná, extraktívna, podporená zvyškovým cukrom, ale na konci je svieža a dlhá.
Skladom

Víno je zlatej farby. V jeho vôni dominujú tóny bielej ruže, lipového kvetu a agátového medu. Ovocný charakter sa prejaví v chuti kde v kombinácii s príjemnými kyselinami a jemným zvyškovým cukrom pôsobí vyvážene a elegantne. Víno je vegánske a nízkohistamínové. Hrozno na výrobu tohto vína pochádza z vinohradu, ktorý je v konverzii na BIO.
Skladom

Farba je jemná, svetloružová s vôňou čiernych ríbezlí, pokosenej trávy a žihľavy. V chuti prevládajú citrusové plody.
Skladom

Breslava je odroda, ktorej sa výborne darí na juhu Slovenska. Táto však bola dopestovaná v modranskom chotári a veru, že sa podarila. Vína vyrobené z tejto odrody sú veľmi aromatické a harmonické. V chuti sa prejavuje grapefruitový tón, vína pôsobia ľahko a sviežo.
Skladom

Vynikajúca slovenská odroda, ktorá poteší každého milovníka vín aromatických odrôd. Podmaní si vás zlatožltou farbou, sviežou arómou a korenisto-medovou chuťou s jemným nádychom mandarínky. Vekom jeho kvalita narastá. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 22° NM.
Skladom

SECCO je jemne perlivé víno, cuvée odrôd Muškát Ottonel a Sauvignon blanc. Farba je svetlo žltá so zlatistými odleskami. Vo vôni i chuti je víno krásne svieže. Zvodná Muškátovo - ovocná aromatika doplnená o sviežosť Sauvignonu naladí Vaše chuťové poháriky k veľkému zážitku, ktorý sa dostaví hneď pri prvom dúšku. Ideálne víno pre letné osvieženie pri bazéne.
Skladom

Víno žltej farby zlatého odtieňa, s medovo-ovocnou vôňou lemovanou tónmi mletého bieleho korenia. Chuť vína je výrazná a široká, prepletená korenistými tónmi a bohatými ovocnými kyselinami, s príjemnou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 - 13 °C k hydine so sladkokyslými omáčkami, najlepšie k steakom z bravčovej krkovičky restovaným na tymiáne, s tymiánovými demiglasse, s grilovanou zeleninou a gratinovanými zemiakmi, ďalej k talianskej pizzi a špecialitám ázijskej kuchyne.
Skladom

Víno zlato-žltej farby s vôňou lipového kvetu, limetkovej kôry a medovky, ktorá je dopĺňaná šťavnatou chuťou zelených jabĺk, červených pomarančov s príjemnou minerálnou dochuťou.
Skladom

Vynikajúca odroda francúzskeho pôvodu. Má jemno ružovú farbu a príjemne vyvážené kyseliny. Podmaní si Vás sviežou ovocnou arómou so smotanovými tónmi. V chuti Vám ulahodia tóny jemnej čerstvej jahody či lesného ovocia. Cukornatosť pri zbere hrozna – 21,5 °NM.
Skladom

Predstavujeme Vám víno žltozelenej farby a muškátovej vône. V intenzívnej chuti vystupujú do popredia muškátovo citrusové tóny doplnené o pikantnú kyselinku v závere. Odporúčame podávať k pikantným úpravám mäsa, ako aj k stredne vyzretým syrom.
Skladom

Aristokraticky príťažlivé víno zlato-žltej farby očarí nádhernou arómou dozrievajúcich maslových hrušiek, neskorých mandaríniek s kvapkou agátového medu doplnenou o šťavnatý vnem suchej citrónovej kvapky. Zrenie v dubových sudoch sa zapáčilo noblesným chuťovým vnemom. Ich bohatá paleta začína ovocnou stopou mišpúľ a manga, pokračuje tónmi vanilky a sladkého drievka, aby po prehltnutí zanechala štipku koriandra so zázvorom. V dochuti rezonuje očarujúca harmónia kyselín a zvyškového cukru.
Skladom

Víno príťažlivej ružovej farby si vás podmaní arómou lesných jahôd a malín, ako aj svojou sviežou ovocnou chuťou s cukríkovým záverom. Odporúčame podávať k talianskym cestovinám, ľahkým šalátom, ale aj ako samostatné pitie.