Suché víno

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
1 € 160 €
Skladom

V aróme nájdeme tóny grafitu, fialiek a nedozretých makovíc. Opulentná chuť je pretkaná šťavnatosťou kôstkovín, čiernych ríbezlí a horkou čokoládou. Po nadýchnutí v pohári víno mení svoj „šat“, stáva sa hebkým a zamatovým.
Skladom

Predstavujeme vám víno odrody Dornfelder zo starého vinohradníckeho honu Sahara v Pezinku. Víno je tmavočervenej farby, ovocnej vône a šťavnatej chute.
Skladom

Farba vína je svetložltá. Vo vôni zelených jabĺk, doplnená o ovocné, citrusové tóny. Chuť je svieža s pikantnými kyselinami a jemným zvyškovým cukrom.
Skladom

Farba vína je zelenožltá. Vôňa pôsobí veľmi elegantne, dominujú ovocné tóny vinohradníckej broskyne. Chuť je pevná šťavnatá s dlhotrvajúcou dochuťou, ktorú podporuje minerálnosť tohto moku. Kyseliny na záver sú pekne zapracované a pôsobia živo.
Skladom

Vo vôni pripomína citrusové plody s tónmi lipového kvetu. Chuť je plná, bohatá na minerály, telo vína je extraktívne a dochuť výrazne intenzívna.
Skladom

Farba vína je zlatistá, vyzretá. Buket vína krásne výrazný, ovocný s citrusovo orieškovými tónmi. Chuť je korenistá, plná a extraktívna, s peknými živými kyselinami.
Skladom

Klasický bordový odtieň vína badateľne prechádza do tehlovo červených odtieňov a gradient farby upozorňuje na vyzretosť vína. Vôňa naznačuje ľahké balzamické tóny, vzápätí sa však stáva výrazne komplexnou, ušľachtilou s prejavom pevnosti a elegancie. Vôňa je neuveriteľne komplexná, stále sa otvárajú nové odtiene aróm, ktoré akoby prichádzali vo vlnách. V chuti pevný minerálny endoskelet vína. Chuť vína je postavená na skupine aróm ako je lignín, horká čokoláda a sladké drievko. Nechýbajú ani byliny, prezreté čierne ovocie či celková ovocná šťavnatosť, ktoré odznievajú v horko čokoládovej dochuti.
Skladom

Kupáž Veltlín zelený s Vlašákom, modranské kombo. Osvieži v letných mesiacoch.
Skladom

Vynikajúce víno ocenené na medzinárodných súťažiach. Príjemne nás prekvapí vôňa po sušenom ovocí, kandizovanom ananáse a marhuli. V chuti pociťujeme ananás a v závere krásny, šťavnatý, bylinkový finish.
Skladom

Víno sýtej purpurovej farby. Vo vôni prevažujú višne, černice, lesné plody. Tieto tóny objavíte aj v chuti, ktorá je v závere doplnená o slivkový lekvár, kávu a čokoládu.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón, Obec: Svodín 2016 / 13.5 % obj. / 0,75 l / suché  Spôsob výroby: macerácia hrozna za studena, fermentácia viniča nerez. Zrenie: použité barikové sudy 14 mesiacov na jednom sedimente. Obsah cukru v hrozne pri zbere 23,5 °NM, kyseliny 5,6 %, zvyškový cukor 2,0 g/l. Farba - fialovo-rubínová. Vôňa - zložitá, lesné čierne ovocie, čokoláda. Chuť - jemná, ovocná - korenistá, jemná textúra trieslovín. Teplota servírovania a skladovania 14 °C.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka Oblasť Vinosady, Hon: Hauspereg Víno s chráneným označením pôvodu akostné odrodové víno D.S.C. / 12,5 % obj. / 0,75 l/suché víno Spôsob výroby: macerácia hrozna 24 hodín pri teplote 10 °C, použitie samotoku. Kvasenie: agátový a dubový sud pri 18 °C, 15 dní Vyzrievanie: nerez, na jemnom kvasinkovom sedimente 8 mesiacov, prvý mesiac sur-lie. Farba: jasná, zlatisto-žltá, so zeleným okrajom. Aróma: ananás, mandle, náznak grepovej šupky a agátu. Chuť: šťavnatá, dlhá, podporená o Malokarpatské kyselinky a mineralitu.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť Vinosady Hon: Hauspereg a Letné Víno s chráneným označením pôvodu akostné odrodové víno D.S.C. / 13 % obj. / 0,75 l /suché víno 70 % Veltlínske zelené, 25 % Rizling rýnsky 5 % Chardonnay. Vyzrievanie: nerezová nádrž, na kvasinkovom sedimente 7 mesiacov. 2 mesiace metóda sur-lie. Farba: zlatisto-žltá. Aróma: ovocná, obsažná, grepovo-kvetová, v pozadí broskyne, mango a citrónová tráva. Chuť: plná ovocia, svieža, s dominanciou malokarpatskej minerality a kyseliniek.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Nová vieska, Hon: Veterný vrch 14 % obj./0,75 l víno suché Spôsob výroby: hrozno dosiahlo cukornatosť 26 °NM. Nakvášanie hrozna a neriadená fermentácia spolu so šupkami 30 dní. Vyzrievanie: veľkolitrážne agátové sudy, spolu s jemným sedimentom. Farba – jasná, zlatisto žltá, s oranžovým okrajom. Aróma – viacvrstvová, korenie, ruže, karamel v pozadí, s náznakom agátu. Chuť – je ovplyvnená technológiou výroby, mohutná, guľatá, kopírujúca aromatické vnemy, podporená o jemné taníny. Teplota podávania 14 °C, Teplota skladovania 14 °C.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rúbaň, Hon: Starý vrch Spôsob výroby: macerácia hrozna 24 hodín, teplota 10 °C. Kvasenie: nerezová nádrž, 18,5 °C, 16 dní Vyzrievanie: nerezová nádrž, 5 mesiacov so sedimentom bez premiešavania. Farba – zlatisto-zelená. Aróma – čistá, egreš, biely ríbezlí, tráva, žihľava. Chuť – kopíruje aromatický profil, doplnená o citrusovú koncovku a vibrujúcu kyselinku.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rúbaň, Hon: Pod Malým vrchom 13,0 % obj., 0,75 l, suché Spôsob výroby: macerácia hrozna 4 hodiny, pri 12 °C. Fermentácia: nerezová nádoba, 18 – 16 °C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, 5 mesiacov na jemnom kvasinkovom sedimente. Farba – jasná, zlatisto- žltá. Aróma – ovocná, hruška, náznak marhule, v pozadí oriešky a zázvor. Chuť – stredne plná, šťavnatá, kopírujúca aromaticky profil, podporená o citrusové tóny a žltý melón.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rubáň, Hon: Starý vrch 13,5 % obj., 0,75 l, suché Hrozno pochádza z 36 ročného vinohradu. Spôsob výroby: macerácia hrozna 6 hodín, schladenie na 14 °C. Fermentácia: nerez, 17,5-16 °C. Vyzrievanie: nerez, na jemnom kvasinkovom sedimente 5 mesiacov bez premiešavania. Farba – jasná, zlatisto- žltá, so zeleným okrajom. Aróma – košík kvetov, zelené vlašské orechy, slanosť, v pozadí citronová tráva. Chuť -svieža, pikantná, s jemným minerálnym vnemom.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť  Vinosady, Hon: Letné Víno s chráneným označením pôvodu akostné odrodové víno D.S.C. / 12,5 % obj. / 0,75 l/suché víno Spôsob výroby: macerácia odstopkovaného hrozna pri nízkej teplote 12 hodín. Kvasenie: velkolitrážny dubový a agátový sud, 19 °C, 20 dní. Vyzrievanie: nerez 80 % a 20 % dubové sudy, na jemnom sedimente 7 mesiacov. Farba – jasná, zlatisto zelenkavá. Aróma – intenzívna, svieža, náznaky vinohradníckych broskýň, citrusov a lipového kvetu. Chuť – svieža, šťavnatá, plná ovocia a malokarpatskej minerality. Teplota podávania 12 °C, Teplota skladovania 14 °C.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón Obec: Rúbaň, Hon: Pod malým vrchom 13,5% obj., 0,75 l, suché Spôsob výroby: samovoľné rozkvasenie. Kvasenie: nerezový vinifikátor po dobu 20 dní s použitím techniky pump-over. Vyzrievanie: drevené sudy, 14 mesiacov. Farba – odrodová, fialovo-červeného odtieňa. Aróma – čierne bobuľové ovocie, horká čokoláda a náznak lístia. Chuť – korenisto-ovocná, plná s jemnými tanínmi a harmonickými kyselinami.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón obec: Nová Vieska, hon: Veterný vrch 13% obj., 0,75 l, suché Spôsob výroby: macerácia hrozna pred lisovaním 8 hodín, pri teplote 10 °C. Fermentácia: 60 % nerezová nádrž 40 % použité drevené sudy, 19 °-15,5 °C, 15 dní. Vyzrievanie: nerezová nádrž 6 mesiacov spolu so sedimentom, bez premiešavania. Farba – ružovo sýtejšieho odtieňa. Aróma – čierne ríbezle, prezreté jahody, v pozadí malinovo-višňové tóny. Chuť – plnšia, plná ovocia, s vibrujúcou kyselinkou a jemným nádychom dubu.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť Pezinský vinohradnícky rajón  obec: Pezinok, hon: Pustáky 11,0% obj., 0,75 l, suché  Spôsob výroby: časť hrozna rýchlo spracovaná, použitie samotoku, druhá časť hrozna macerácia 6 hodín. Fermentácia: nerezová nádoba, 10 dní, 17,5 – 15 °C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, 5 mesiacov na jemnom sedimente, prvý mesiac s premiešavaním. Farba – ružovo-červeného odtieňa. Aróma – ríbezle, maliny, náznak lesných jahôd a herbálnosti. Chuť – ľahká, ovocná, podporená o jemnú krémovosť.
Skladom

Malokarpatská vinohradnícka oblasť Pezinský vinohradnícky rajón obec: Pezinok, hon: Pustáky D.S.C. / 13,5 % obj. / 0,75 l / suché víno Farba – iskrivá, malinového odtieňa s tehlovým okrajom. Aróma – komplexná, ovocná, malinovo-čučoriedková v pozadí karamelový cukrík, kávové zrnko spolu s minerálnym a dubovým vnemom. Chuť – krémová, plná, malinovo-škoricová s uhladenou kyselinkou.
Skladom

Južnoslovenská vinohradnícka oblasť Strekovský vinohradnícky rajón obec: Rúbaň, hon: Pod Malým vrchom 13,5% obj., 0,75 l, suché Spôsob výroby: macerácia hrozna 14 hodín, pri tepl. 12° C. Kvasenie: nerezová nádoba, 18 – 16° C. Vyzrievanie: nerezová nádoba, 5 mesiacov na jemnom sedimente. Farba– jasná, zlatisto – žltá. Aróma– mango, marhuľa, náznak banánov a arašidového masla. Chuť– stredne plná, šťavnatá, kopírujúca aromatický profil, podporená o citrusové tóny.
Skladom

Akostné odrodové víno Južnoslovenská vinohradnícka oblasť, Strekovský vinohradnícky rajón, obec: Rúbaň, hon: Pod Malým vrchom D.S.C. – Víno s chráneným označením pôvodu, akostné odrodové víno suché víno / 13,5 % obj. / 0,75 l Spôsob výroby: 24-hodinová macerácia hrozna pri teplote 12 °C. Fermentácia: nerezový tank 17 °C. Vyzrievanie: na jemnom kvasinkovom sedimente 7 mesiacov bez premiešavania. Farba: zlatisto-žltá. Aróma: biele korenie, púpavový kvet, v pozadí minerálny podtón. Chuť: kopíruje aromatické vnemy, podporená o jemný zvyškový cukor a sviežu kyselinku. Teplota podávania: 12 °C. Teplota skladovania: 14 °C. Párovanie: grilované alebo vyprážané kuracie mäso, kuracie na čínsky spôsob, ovocné šaláty, kozie a ovčie syry.