Sladké víno

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
7 € 34 €
Skladom

Unikátne víno medovo-ovocného charakteru vyzrievalo v dubových sudoch a svojim výrazom očarí milovníkov sladkých vín. Plná a koncentrovaná chuť je harmonicky vyvážená pevnými kyselinami. Vinič je pestovaný spôsobom šetrným k prírode a víno je nízkohistamínové.
Skladom

Víno má zlatožltú farbu, vôňa pripomína sušené marhule, tropické ovocie a med z lúčnych kvetov. Zrenie v sude pomohlo rozvinúť jeho elegantnú chuť podporenú malokarpatskými kyselinami. Vinič bol pestovaný spôsobom šetrným k prírode, hrozno bolo oberané ručne a víno je nízkohistamínové.
Skladom

Víno intenzívnejšieh ožlto-zeleného odtieňa s podmanivou vôňou muškátových orieškov a vanilky. V chuti, v ktorej je ideálne zladená šťavnatá kyselina a cukor sa vynárajú tóny kandizovaného jadrového ovocia a pomarančovej kôry.
Skladom

Víno vyrobené z tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý, z prezretého a sčasti zcibébovateného hrozna. Spracováva sa bez vyberania cibéb. Kvalita a sladkosť vína je závislá od ich množstva. Skladuje sa v tokajských tufových pivniciach, kde v dubových sudoch dozrieva najmenej 3 roky. Významný vplyv pri vývoji vína má pivničná pleseň Cladosporium cellare. Je príjemne nasladlé. V histórií Tokaja je to najpredávanejšie slovenské tokajské víno. Má zlatožltú farbu s jemným jantárovým odtieňom. Jemné odtiene sladkých medových tónov, včelí vosk a výrazné arómy sušeného južného ovocia. Je pikantnej sviežej chuti, ktorú mu dodáva kyselina. Servíruje sa k šunkovo-syrovým roládam, zákuskom, dezertom, tvrdým syrom, po káve alebo čokoláde, ale aj ku všetkým sladkým hlavným jedlám. Z typických slovenských jedál sa hodí k pirohom a sladkým nákypom.
Skladom

Tokajské víno vyrábané v priaznivých ročníkoch, keď sa na strapcoch vytvorilo dostatočné množstvo cibéb. Vo svojej kategórií patrí medzi to najlepšie, čo príroda ponúka. Na základnú tokajskú mieru 136 l (Gönczky sud ) sa pridajú 3 putne cibéb (1 putňa = 25 kg). Obsah prírodného cukru je najmenej 60 g/liter. Prechádza náročným výrobným procesom. Vyzrievaním v tufových pivniciach pri pozvoľnej oxidácii víno nadobúda charakteristické vône a chute. Uspokojí aj náročného znalca klasických tokajských vín. Toto usadlé harmonické víno je vhodné pre vzácne chvíle a slávnostné príležitosti. Má intenzívnu zlatožltú farbu s jantárovým odtieňom. Charakteristická oxidačno-cibébová vôňa. Je silne aromatické, extraktívne, príjemne sladké. Servíruje sa ako sladký aperitív alebo k dezertom.
Skladom

Vysokokvalitné víno, ktoré sa vyrába len v priaznivých ročníkoch z hrozna tradičných tokajských odrôd, keď sa na strapcoch vytvorí dostatočné množstvo cibéb. Obsah cukru je najmenej 90 g/l. Je to elegantné víno s výraznou chlebovinou, silne aromatické, vysoko extraktívne a príjemne sladké. Pri klasickom technologickom oxidačnom procese dozrieva v dubových sudoch v tufovej pivnici. Je určené pre najnáročnejších gurmánov. Charakter tohto vína ho priam predurčuje pre vzácne chvíle. Má výraznú jantárovú farbu. Oxidačno-cibébová vôňa s medovým doznením. Výrazná chuť s chlebovinkovým charakterom s doznením južného ovocia, čokolády a vanilky. Servíruje sa ako sladký aperitív alebo k dezertom a ku káve.
Skladom

Tokajské luxusné sladké víno vyrobené z Tokajského samorodného suchého vína a z najkvalitnejších cibéb. Zvyškový cukor je v plnej harmónii s alkoholom a kyselinami. Obsah cukru je najmenej 120 g/liter. Vo vôni a chuti sa výrazne prejavuje typická vlastnosť tokajských vín – chlebovinka. Je to plné, extraktívne sladké víno, ktoré slúži na pozastavenie krásy míňajúcich sa chvíľ. Vyzrievaním v tokajskej tufovej pivnici získava vlastnosti, ktoré ho robia takým vzácnym. Je všeobecne preslávené ako slovenské afrodiziakum, určené pre jedinečné príležitosti, pre mladých, ale aj tých, čo nikdy nestarnú. Je nositeľom prestížneho ocenenia „Značka kvality SK“ a v Národnom salóne vín SR mu pravidelne patrí čestné miesto v najlepšej stovke. Má výraznú jantárovú farbu. Mäkká, oxidačno-cibébová vôňa. Chuť je sladká, medovo-karamelová. Servíruje sa ako sladký aperitív, prípadne ako digestív
Skladom

Tokajské víno srdca a duše. Je to grandiózna perla v náhrdelníku sladkých tokajských vín, víno plné fantázie a inšpirácie s nádherným esenciovým charakterom. Vyrába sa len v najpriaznivejších ročníkoch na tvorbu cibéb. Obsah cukru je najmenej 150 g/liter. Vzácne víno, ktorého každý dúšok čosi našepká... Je určené pre najvýznamnejšie slávnostné príležitosti. Má tmavú jantárovú farbu. Intenzívna, oxidačno-cibébová vôňa. Chuť je blažene sladká, karamelová, s tónom kandizovaného ovocia a fíg. Servíruje sa ako „dezert sám o sebe“.
Skladom

Víno pochádza z rekordne vyzretého hrozna, 34°NM. Vôňa je výrazne kvetinová s podtónom orechov a jabĺk. Chuť je mohutná, sladká s dochuťou vlašských orechov v spojení jemných kyselín.
Skladom

Mohutná muškátovo-korenistá aróma s tónmi hrozienok. Chuť je sladká, ale šťavnatá, ukončená jemnou kyselinkou.
Skladom

Krásna žltkastá farba, ktorá naznačuje vyzreté hrozno. Vyzretá vôňa s tónmi agátového medu, ktorá je intenzívna aj v chuti, dotvorená šťavnatou kyselinkou.
Skladom

Slamové́ víno vyrobené z odrody Frankovka modrá je jemnej rúžovo – tehlovej farby. Aróma plná medových plastov, a slivkového ovocia typického pre Frankovku. Chuť je medová podčiarknutá pikantnou kyselinou.
Skladom

Famózne, zlatožlté víno plné horúceho slnka a ručne oberaných bobúľ hrozna. V chuti Vás očarí nezameniteľná chuť prezretého ovocia s bohatou extraktivitou a nezameniteľnou aromatikou.
Skladom

Rubínovo červená farba a výrazná vôňa červených ríbezlí a višní s dotykom horkej čokolády je príjemne dopĺňaná plnou medovo višňovou chuťou.
Skladom

Vinidi Rulandské Šedé bobuľový výber je vyrobené reduktívnou technológiou, vyzrievaním v nerezových tankoch. Vôňa je ovocná, plná hrušiek a jabĺk na krémovom pozadí. Chuť je extraktívna, plná ovocných tónov. Vysoký zvyškový cukor dodáva tomuto vínu svoju majestátnosť a nezabudnuteľnosť.
Skladom

Pálava je nádhernej jantárovo žltej farby s intenzívnou vôňou zrelého tropického ovocia. Omamne sladká chuť Vás pohladí atraktívnymi tónmi mandarínok, pomarančovej kôry a zeleného čaju.
Skladom

Príjemný, lahodne sladký Tramín krásnej zlatožltej farby, ktorý Vás osloví jemnou korenistosťou a lahodnou aromatikou medu a lipového kvetu. Chuť je plná, extraktívna, vďaka zvyškovému cukru podmanivá a harmonická. Nájdeme v nej lahodné tóny sušeného ovocia, lúčneho medu a zrelého hrozna.
Skladom

Svetlo zlatá farba so striebristými odleskami v kalichu. Milia milučká, voňavá, šťavnatá, zvodná. Hlavu a nos vám “poblázni” úžasná prezretá aróma kôstkového ovocia Dula, broskyňa, medík a závan trópov. Nie všetko sladké musí byť ťažké a unavené. Neúnavná sladkosť a šťavnatá sviežosť predurčujúca toto víno na krásne párovanie s jedlom tomu hodným alebo iba tak ako balzam na dušu.
Skladom

Ďalšie výborné slovenské ovocné víno zo známej dielne Pereg. Čučoriedkové víno je vyrobené z divo-rastúcich čučoriedok, pochádzajúcich z malebných lesov v srdci Slovenska. Limitovaná edícia!  Farba: aristokratická sýto-purpurová. Vôňa: podmanivá, intenzívna, plná lesného ovocia, v ktorej dominujú čučoriedky s jemným dotykom dubového dreva, pod ktorého ochranou dozrievali. Chuť: opulentná, plná, príjemne korenistá s dlhým záverom. Odporúčame podávať pri teplote 11 °C – 14 °C.
Skladom

Farba: zlatisto-žltá. Aróma: kamilkové kvietky, biele korenie, sušené hrozienky, v pozadí ružový olej. Chuť: šťavnatá, svieža, kopírujúca aromatické vnemy, podporená výraznou medovostou a cibébovým vnemom, s prirodzeným zvyškovým cukrom.
Skladom

Výnimočné víno z výnimočného ročníka 2015. Ovplýva nádhernou jantárovou farbou, intenzívnou koncentrovanou vôňou a chuťou kandizovaného ovocia a karamelu.
Skladom

Víno jahodovo-ružovej farby s vôňou sušených fíg a ďatlí. Príjemná sladká chuť vám pripomenie jahodový kompót, badián a škoricu.