Sladké víno

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
6 € 27 €
Skladom

Slamové́ víno vyrobené z odrody Frankovka modrá je jemnej rúžovo – tehlovej farby. Aróma plná medových plastov, a slivkového ovocia typického pre Frankovku. Chuť je medová podčiarknutá pikantnou kyselinou.
Skladom

Naše ľadové víno je vyrobené z malokarpatského Veltínu. Víno krásne žlto-zlatej farby s bohatým expresívnym buketom a intenzívnou vôňou po tropickom ovocí, sušených hrozienok a medových plastoch. Chuť plná vyvážená plná kandizovaného ovocia, hrušiek a medu. V závere je pikantné a korenisté s prijemnou kyselinou.
Skladom

Víno s vôňou prezretých hrozienok a medu, chuť je plná, extraktívna a vďaka zbytkovému cukru veľmi harmonická.
Skladom

Krásna žltkastá farba, ktorá naznačuje vyzreté hrozno. Vyzretá vôňa s tónmi agátového medu, ktorá je intenzívna aj v chuti, dotvorená šťavnatou kyselinkou.
Skladom

Mohutná muškátovo-korenistá aróma s tónmi hrozienok. Chuť je sladká, ale šťavnatá, ukončená jemnou kyselinkou.
Skladom

Víno pochádza z rekordne vyzretého hrozna, 34°NM. Vôňa je výrazne kvetinová s podtónom orechov a jabĺk. Chuť je mohutná, sladká s dochuťou vlašských orechov v spojení jemných kyselín.
Skladom

Tokajské víno srdca a duše. Je to grandiózna perla v náhrdelníku sladkých tokajských vín, víno plné fantázie a inšpirácie s nádherným esenciovým charakterom. Vyrába sa len v najpriaznivejších ročníkoch na tvorbu cibéb. Obsah cukru je najmenej 150 g/liter. Vzácne víno, ktorého každý dúšok čosi našepká... Je určené pre najvýznamnejšie slávnostné príležitosti.
Skladom

Tokajské luxusné sladké víno vyrobené z Tokajského samorodného suchého vína a z najkvalitnejších cibéb. Zvyškový cukor je v plnej harmónii s alkoholom a kyselinami. Obsah cukru je najmenej 120 g/liter. Vo vôni a chuti sa výrazne prejavuje typická vlastnosť tokajských vín – chlebovinka. Je to plné, extraktívne sladké víno, ktoré slúži na pozastavenie krásy míňajúcich sa chvíľ. Vyzrievaním v tokajskej tufovej pivnici získava vlastnosti, ktoré ho robia takým vzácnym. Je všeobecne preslávené ako slovenské afrodiziakum, určené pre jedinečné príležitosti, pre mladých, ale aj tých, čo nikdy nestarnú. Je nositeľom prestížneho ocenenia „Značka kvality SK“ a v Národnom salóne vín SR mu pravidelne patrí čestné miesto v najlepšej stovke.
Skladom

Vysokokvalitné víno, ktoré sa vyrába len v priaznivých ročníkoch z hrozna tradičných tokajských odrôd, keď sa na strapcoch vytvorí dostatočné množstvo cibéb. Obsah cukru je najmenej 90 g/l. Je to legantné víno s výraznou chlebovinou, silne aromatické, vysoko extraktívne a príjemne sladké. Pri klasickom technologickom oxidačnom procese dozrieva v dubových sudoch v tufovej pivnici. Je určené pre najnáročnejších gurmánov. Charakter tohto vína ho priam predurčuje pre vzácne chvíle.
Skladom

Tokajské víno vyrábané v priaznivých ročníkoch, keď sa na strapcoch vytvorilo dostatočné množstvo cibéb. Vo svojej kategórií patrí medzi to najlepšie, čo príroda ponúka. Na základnú tokajskú mieru 136 l (Gönczky sud ) sa pridajú 3 putne cibéb (1 putňa = 25 kg). Obsah prírodného cukru je najmenej 60 g/liter. Prechádza náročným výrobným procesom. Vyzrievaním v tufových pivniciach pri pozvoľnej oxidácii víno nadobúda charakteristické vône a chute. Uspokojí aj náročného znalca klasických tokajských vín. Toto usadlé harmonické víno je vhodné pre vzácne chvíle a slávnostné príležitosti.
Skladom

Víno vyrobené z tokajských odrôd Furmint, Lipovina a Muškát žltý, z prezretého a sčasti zcibébovateného hrozna. Spracováva sa bez vyberania cibéb. Kvalita a sladkosť vína je závislá od ich množstva. Skladuje sa v tokajských tufových pivniciach, kde v dubových sudoch dozrieva najmenej 3 roky. Významný vplyv pri vývoji vína má pivničná pleseň Cladosporium cellare. Je príjemne nasladlé. V histórií Tokaja je to najpredávanejšie slovenské tokajské víno.
Skladom

Víno má višňovo-ružovú farbu. Vo vôni sa prelínajú prezreté jahody s lesnými malinami a kvapkou medu v závere. Chuť je elegantná, plná prezretého ovocia.
Skladom

Víno zlatožltej farby, ktorého vôňa pripomína púpavový med, sušené tropické ovocie a ušľachtilú botrytídu. Plná a bohatá ovocná chuť. Zrenie v sud doplnilo chuťový vnem o eleganciu. Prírodný zvyškový cukor spolu s harmonickou kyselinou tvoria delikátne dezertné víno. Dobre vychladené na 10°C podávajte k ovocnému zákusku alebo k syru s modrou plesňou. 
Skladom

Hrozno pochádza z nášho vinohradu Suchý vrch. Víno má v pohári príťažlivú jantárovo-zlatú farbu. K výraznej cukornatosti (32°NM) a vábivej vôni nám pomohla ušľachtilá pleseň-botrytída. V ovocno-florálnej vôni dominuje marhuľa a hruška. V chuti prekvapí príjemná sladkosť pripomínajúca agátový med a pikantné kyseliny. Ideálna teplota podávania je 8°C. Doporučujeme ho podávať k múčnikom, ovocnej bublanine alebo k syrom s modrou plesňou.