Výber z hrozna

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
6 € 46 €
Skladom

Cuvée 4 ŽIVLY vznikli asamblážou štyroch najlepších vín ročníka 2015, pričom boli použité odrody Pinot Noir, Alibernet, André a Cabernet Sauvignon. Víno má sýtu rubínovo-červenú farbu. V ovocnej vôni vynikajú tóny čerešní, vanilky, višní a horkej čokolády. V chuti sa spája jemná sladkosť, korenistosť a pekné triesloviny. Víno vyzrievalo 18 mesiacov v dubových sudoch a bude ďalej vyzrievať aj vo fľaši, čo len zvýrazní jeho krásnu zamatovú chuť.
Skladom

Farba vína je tmavo-granátová. Vo vôni dominuje černicová marmeláda sprevádzaná vôňou lesného ovocia. Chuť vína je ovocná, mohutná, s veľmi dlho trvajúcim dojmom.
Skladom

Vo vôni je cítiť ošúpaný mesiačik pomela s jemnou horčinkou v pozadí, zastrieknutý medom z čerstvého plástu. V chutí lipový čaj s limetkovou stopou. Je podporený prírodným zvyškovým cukrom, ktorý víno zľahka zaokrúhľuje.
Skladom

Sýty slamovo-žltý po okrajoch až zlatý farebný odtieň pripomína západ slnka nad Tokajom. Na prvý dojem pôvabný buket lúčnych kvetov, lipy a cypru dopĺňajú tóny vinohradníckych broskýň a plodov rakytníka. Chuť vína je ohnivá, plná života. Tvoria ju kúsky ružového pomela obsypané jadierkami granátového jablka a stonkami rebarbory, čím víno nadobúda mierne exotický charakter. Osviežujúca harmónia jemného zvyškového cukru a hravých kyselín na pozadí sladkého dreva pekne ukončuje minerálnu stopu v dochuti
Skladom

Aristokraticky príťažlivé víno zlato-žltej farby očarí nádhernou arómou dozrievajúcich maslových hrušiek, neskorých mandaríniek s kvapkou agátového medu doplnenou o šťavnatý vnem suchej citrónovej kvapky. Zrenie v dubových sudoch sa zapáčilo noblesným chuťovým vnemom. Ich bohatá paleta začína ovocnou stopou mišpúľ a manga, pokračuje tónmi vanilky a sladkého drievka, aby po prehltnutí zanechala štipku koriandra so zázvorom. V dochuti rezonuje očarujúca harmónia kyselín a zvyškového cukru.
Skladom

Víno, vyrobené zo starého vinohradu, vysadeného v roku 1947 pánom Hankom, na ktorého počesť vzniklo toto obľúbené cuvée. Jantárovo zlaté víno, plné minerality a sily starých koreňov. Slastné pocity umocní prírodný zvyškový cukor a krátke zrenie v nových dubových súdkoch.
Skladom

Víno tmavočervenej farby bordového odtieňa, s decentnou odrodovou ovocnou vôňou, hlavne čerešní a sliviek. Chuť vína je šťavnato ovocná, s dominanciou kôstkového ovocia, podporená súhrou jemných kyselín a tanínov, s korenisto zamatovou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote  16-18 °C k prírodným úpravám červeného mäsa, najlepšie k steaku zo srnčieho chrbta s demiglasse so zeleným korením a kuriatkami, taktiež k tvrdým syrom.
Skladom

Víno žltej farby zlatého odtieňa, s medovo-ovocnou vôňou lemovanou tónmi mletého bieleho korenia. Chuť vína je výrazná a široká, prepletená korenistými tónmi a bohatými ovocnými kyselinami, s príjemnou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 - 13 °C k hydine so sladkokyslými omáčkami, najlepšie k steakom z bravčovej krkovičky restovaným na tymiáne, s tymiánovými demiglasse, s grilovanou zeleninou a gratinovanými zemiakmi, ďalej k talianskej pizzi a špecialitám ázijskej kuchyne.
Skladom

Víno má typickú tmavofialovú atramentovú farbu. Očarí Vás výrazná vôňa a mohutná štruktúra chuti spolu s pevnými trieslovinami. 18 mesačné vyzrievanie v barikových sudoch dodalo vínu eleganciu, harmóniu a potenciál.
Skladom

Víno sýtej bordovej farby, s príťažlivou zamatovou ovocnou vôňou a s jemným korenisto-ovocným vnemom. Chuť vína je plná, harmonická, ovocne šťavnatá, s tónmi červeného bobuľového ovocia, príjemne korenistá, s dlhou ovocnou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 16 – 18 °C  k prírodným úpravám hovädzieho mäsa, srnčiemu mäsu so šípkovou alebo čerešňovou omáčkou a k tvrdým syrom.
Skladom

Víno intenzívnej granátovo červenej farby, typickej pre odrodu Rulandské modré, ktorá je dominantnou zložkou tohoto vína. Vôňa višní a černíc s plnou chuťou drobných kôstkovín, je dopĺňaná lahodnou dochuťou horkej čokolády.
Skladom

Farba je tmavá, hlboká s vysokou viskozitou. Vôňa je výrazná, mimoriadne komplexná s nádhernými tónmi mäkkého barrique dreva. Chuť sa skladá z kompozície lesného ovocia, prezretých černíc, sladučkých voňavých brusníc a na záver čierneho korenia, zakrytého krásnou dymovou clonou. Chuť je absolútne hladká, čistá, prejavuje sa obrovské telo s nádherne dlhou barrique dochuťou.
Skladom

Typická odrodová aróma, korenistá až muškátová. Chuť je opäť korenisto-pikantná a svieža.
Skladom

Víno zelenožltej farby, s podmanivou sladkasto-ovocnou vôňou, najmä s tónmi hruškového nektáru a dužín pomaranča, lemovanou medovo-korenistými vnemami. Chuť vína je lahodne ovocná, so sladkastou ovocnosťou prezretého tropického ovocia, podporená harmonickými kyselinami. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 12 °C k chuťovo výrazným syrom a k špecialitám ázijskej kuchyne.
Skladom

Jasný zlatožltý farebný odtieň, plná ovocno-herbálna vôňa pripomína zmes exotických grepov i limetiek s podmanivou notou šťavnatých egrešov, zrelých kiwi a levandule. Pikantná minerálna chuť vína je zvýraznená ovocnou kyselinkou. V dlhej korenistej dochuti nájdeme tóny zázvoru, citrusovej kôry i jadrového ovocia. Víno zanecháva na jazyku stopy zelených mandlí a všadeprítomných egrešov. Svieži celkový charakter ročníka pekne uzatvára dotyk agátového kvetu s nežnou medovou kvapkou.
Skladom

Víno sýtej purpurovej farby. Vo vôni prevažujú višne, černice, lesné plody. Tieto tóny objavíte aj v chuti, ktorá je v závere doplnená o slivkový lekvár, kávu a čokoládu.
Skladom

Zlatožltá farba vína a nasladlá vôňa kandizovaného ovocia zľahka prechádza do lahodnej lipovo medovej chuti.
Skladom

Pálava je nádhernej slamovo žltej farby s jemnou vôňou muškátového orechu. Zapôsobí svojou šarmantnou a plne šťavnatou kvetovo ovocnou vôňou.
Skladom

Víno rubínovo purpurovej farby a intenzívnej podmanivej vône čiernych ríbezlí, kôstkovín a tmavého lesného ovocia, najmä čučoriedok a černíc, obohatenej o grafitové, cédrové a tabakové tóny. Chuť vína je výrazne extraktívna, delikátne korenistá, s vynikajúcou štruktúrou kyselín a tanínov vytvárajúcich noblesnú dochuť. Víno odporúčame podávať pri teplote 16 – 18 °C.
Skladom

Stredne plné červené víno s čerešňovo ovocnou vôňou. Chuť je elagantná a hladká so slivkovo ovocnám záverom.
Skladom

Biele víno sýtej zlatožltej farby s bohatou viskozitou. Intenzívna, ovocná vôňa pripomína liči, mango, biele kvety a exotické korenie. Chuť je čistá, plná, ovocno-korenistá s peknou kyselinkou. Dlhý záver.