Neskorý zber

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
5 € 21 €
Skladom

Predstavujeme Vám krásne víno z novej slovenskej odrody Torysa. Vína z tejto menej známej odrody sú výnimočné pre vysoký obsah trieslovín a antokyánov, majú tmavú červenú farbu a jemnú kabernetovú chuť. Toto víno je mohutnej rubínovej farby. V aróme dominuje čierna moruša s jemným náznakom dreva. Aróma je teplá, južanská. Chut je guľatá, v závere s výrazným tanínom.Hrozno je vypestované s láskou vo vinici Pántyú.
Skladom

Farba má svieži zeleno-žltý odtieň. Vôňa sa otvára v tónoch sušeného tropického ovocia, z ktorého sa do popredia dostávajú najmä limetky. Chuť pôsobí harmonickým dojmom, na čom majú podiel aj vyvážené kyseliny. Čistá dochuť odznieva v príjemných korenistých tónoch.
Skladom

Víno má krásnu ružovú farbu s vôňou lesných jahôd. V chuti vína sa spojili jahody a smotanový krém, čo dáva tomuto vínu plnosť a eleganciu. V závere elegantné kyselinky dodávajú šťavnatosť. Úžasné rosé.
Skladom

Farba vína je hlboká, atramentovo-fialová. Viskozita výrazná a intenzívna. V jeho vôni sú odrodové typické makové tóny, doplnené o nádych slivkového lekváru s vanilkovo-dreveným podtónom. Neskôr sa otvárajú korenisté nuansy škorice a klinčekov s príjemným praženým záverom. Chuť vína je plná, harmonická s mäkšími tanínmi a príjemne dlhou dochuťou.
Skladom

Dominantná radošinská odroda Rulandské šedé, kvasinky z nášho terroir použité pri fermentácii a metóda vyzrievania „sur lee“ vo veľkom drevenom sude dodala tomuto vínu celú paletu vôní hrušiek, banánu a tropického ovocia. Chuť vína je komplexná, korenistá a vďaka vyššiemu zvyškovému cukru príjemne harmonická, s mandľovou dochuťou. Víno na dlhé zrenie.
Skladom

Víno vyrobené  kryomaceráciou. Kryomacerácia je proces nakvášania rmutu pri výrobe vína, ktorý prebieha pri nízkych teplotách. Cieľom je zachovanie a zvýraznenie aromatického profilu vína. Víno žltozelenej farby, s výraznou ovocnou vôňou podfarbenou jemnými kvetinovými a minerálno-zemitými tónmi a pôsobivou medovou korenistosťou. Chuť vína je výrazná, ovocne plná, so šťavnatými  kyselinami a ovocne nasladlou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 12°C k teplým úpravám zubáča alebo morského vlka a výraznejšie dochuteným úpravám bravčového, prípadne teľacieho mäsa.
Skladom

Aróma, v ktorej sa prepletá zelená špargľa s tónmi bieleho korenia. Chuť je pikantná a svieža, jemne citrónová.
Skladom

Ovocná aróma čiernych ríbezlí s jemnými dymovými nádychmi a zamatovo uhladenými tónmi dreva s chuťou višní a typickými tanínmi tvoria nezameniteľné predstavenie
Skladom

Výrazná ovocná aromatickosť červeného ovocia, najmä lesných jahôd a ríbezlí, vám vyrazí dych. Jahody s jemnou krémovosťou a pikantnými kyselinkami vytvárajú okúzľujúcu harmóniu chutí.
Skladom

Tmavorubínová farba s vôňou škorice, chuť je plná s peknou trieslovinovou štruktúrou a harmóniou.
Skladom

Skladom

Víno zlatej farby so zelenými odleskami. Bohatá a komplexná vôňa vyzretého ovocia, bieleho korenia a minerality. Víno dozrievalo 6 mesiacov metódou battonage (miešanie na jemných kvasničných kaloch) Harmonická a plná chuť s príjemnou kyselinkou, výraznými tónmi exotického ovocia a korenia doplnená silnou minerálnou stopou, kde sa prejavila stará vinica, z ktorej pochádza hrozno na výrobu tohto vína.
Skladom

Víno zlatožltej farby, s medovo-korenistou vôňou, najmä ruže, kvetového medu a muškátových listov, obohatenou o jemné minerálne tóny. Chuť vína je medovo ovocná, s lahodnými ovocnými kyselinami a príjemnou nasladlou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 13 °C  k hydine so sladkokyslými omáčkami, najlepšie ku kačacím prsiam s medovo-balzamikovou redukciou, hovädziemu mäsu na hubách, teľaciemu perkeltu so smotanou, pizzi a špecialitám ázijskej kuchyne.
Skladom

Víno žltozelenej farby, s bohatou vôňou ovocno-rastlinných tónov, najmä zrelých egrešov, zelenej broskyne, žihľavy a lúčneho medu. Víno s výrazným chuťovým vnemom, s dominujúcou chuťou  vinohradníckej broskyne a dužiny grapefruitu, s vábivými kyselinami a vyrovnanou, jemne korenistou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 10-12 °C k morským špecialitám aj sladkovodným rybám, najlepšie ku grilovanému halibutovi so špargľou na masle, ďalej k úpravám hovädzieho mäsa, najlepšie však k teľaciemu kolenu v paradajkovej omáčke, k chuťovo výraznejším šalátom a syrovým špecialitám, najmä z kozieho syra.
Skladom

Víno žltej farby zlatistého odtieňa, s príťažlivou ovocnou vôňou hrušky a vyzretých ringlôt a s lahodnou medovou arómou. V chuti je víno bohato medovo-ovocné s pikantnosťou a elegantnou ovocno-korenistou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 10 – 12 °C  k rôznym úpravám morských živočíchov s výraznou chuťou, najlepšie k sépii a kalamárom grilovaným na drevenom uhlí, k rizotu zo sépií s rozmarínom, ďalej k prírodnej úprave lososa a teľacieho mäsa a k bielym syrom.
Skladom

Víno žltozelenej farby sýtejšieho odtieňa, s výraznou a zároveň elegantnou minerálno-ovocnou vôňou, najmä nelúpaných citrusových plodov a sušených hrozienok, obohatenou o interesantné minerálno-zemité tóny. Chuť vína je štruktúrovaná, s ovocnosťou citrusového ovocia, medovo-minerálnou textúrou. Odporúčame podávať ku grilovanému morskému vlkovi alebo zubáčovi so zeleninovým julienne, taktiež k vyprážaným úpravám bravčového mäsa, k husacine a lokšiam s husacou pečeňou. Podávať pri teplote 11 – 13 °C.
Skladom

Víno tmavočervenej farby bordového odtieňa, s decentnou odrodovou ovocnou vôňou, hlavne čerešní a sliviek. Chuť vína je šťavnato ovocná, s dominanciou kôstkového ovocia, podporená súhrou jemných kyselín a tanínov, s korenisto zamatovou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote  16-18 °C k prírodným úpravám červeného mäsa, najlepšie k steaku zo srnčieho chrbta s demiglasse so zeleným korením a kuriatkami, taktiež k tvrdým syrom.
Skladom

Dominantná a  tradičná radošinská odroda Rulandské šedé ( Pinot  gris ) dala tomuto vínu jemnú ovocno – korenistú vôňu . Chuť je plná, extraktívna, s harmonickou dochuťou.
Skladom

Pestrá zmes  vône žihľavy, listov čiernej ríbezle a bazy je podporená pikantnou kyselinkou s jemne mandľovou dochuťou.
Skladom

Tramín, pochádzajúci  z mladej vinice sa prejavuje jemnou korenitosťou a vôňou lupeňov ruží, chuť je ľahšia, harmonická.
Skladom

Vôňa lesného ovocia. Chuť je  pikantná višňovo korenistá.
Skladom

Predstavujeme Vám víno žltozelenej farby a muškátovej vône. V intenzívnej chuti vystupujú do popredia muškátovo citrusové tóny doplnené o pikantnú kyselinku v závere. Odporúčame podávať k pikantným úpravám mäsa, ako aj k stredne vyzretým syrom. 
Skladom

Úchvatný polosuchý Tramín v sebe ukrýva stredne plnú chuť s medovo ovocnými tónmi a jemným korenistým záverom. Atraktívne víno s intenzívnou kvetinovo ovocnou vôňou a sviežou kyselinkou.