Akostné víno

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
2 € 21 €
Skladom

Váh je sýtej, tmavočervenej farby. V jeho extraktívnej vôni nájdeme tóny sušenej slivky, makovej štrúdle a zrelé čierne ríbezle. V chuti je víno bohaté, s typickými tónmi mletej papriky a hrejivého alkoholu. Hrozno je vypestované s láskou vo vinici Pántyú
Skladom

Predstavujeme Vám víno žltozelenej farby s arómou lipy a citrusových plodov. Chuť vína je plná, svieža, s príjemným ovocným podtónom.
Skladom

Žlto zelená farba, vo vôni dominuje tropické ovocie a citrusy. Chuť je plná, inetnzívna, stredne dlhá.
Skladom

Tmavá, rubínovo-červená farba s červeným okrajom a výraznou viskozitou. Príjemná ovocná vôňa s nádychom čerešňovej kôstky a višňového kompótu. V šťavnatej a sviežej chuti sa nachádza aj stopa sladkého drievka a červených lesných plodov.
Skladom

Víno je vyrobené z odrody Cabernet Franc, ktorá je matkou odrody Cabernetu Sauvignonu. Žiarivá rubínovočervená farba s fialovým okrajom. V aróme plné ovocných tónov kôstkového ovocia. Chuť je plná, harmonická, prevažujúcim charakterom černíc a červeného bobuľového ovocia. Na záver umocňuje charakter tohto vína vyzrievanie v drevenom sude.
Skladom

Víno granátovo červenej farby. Výrazná vôňa lesných jahôd je harmonicky dopĺňaná jemnými smotanovými tónmi. V šťavnatej chuti môžeme taktiež cítiť lesné jahody a drobné ovocie s kyselkavou dochuťou.
Skladom

Víno marhuľovej farby s nasladlou vôňou maslovej hrušky a banánov. Harmonická chuť tropického ovocia a hrušiek je príjemne dopĺňaná jemnou kyselinou.
Skladom

Víno jemne žltej farby so sviežou vôňou citrusov a tropického ovocia. Vo výraznej chuti prevláda grapefruit s príjemnou citrusovou kyselinou
Skladom

Vyzreté hrozno a moderná technológia prispeli k vzniku tohto plného, extraktívneho a lahodného vína. Upúta Vás charakteristickou ovocnou chuťou a jemnou čokoládovo-višňovou vôňou . Víno zrelo 11 mesiacov v barikových sudoch, čo mu dodalo zaujímavú arómu a harmonickú chuť. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 22,5°NM.
Skladom

Vynikajúca slovenská odroda, ktorá poteší každého milovníka vín aromatických odrôd. Podmaní si vás zlatožltou farbou, sviežou arómou a korenisto-medovou chuťou s jemným nádychom mandarínky. Vekom jeho kvalita narastá. Cukornatosť hrozna pri zbere bola 22° NM.
Skladom

Na Slovensku druhá najpestovanejšia biela odroda. Sú pre ňu typické nižšie cukry a vyššie kyseliny. Tie predurčujú víno tejto odrody ku kvalite i v staršom veku. Rozkvitnutá lúka a citrusové tóny dávajú vínu krásnu sviežosť a kyselinky zase plnosť.
Skladom

Je najrozšírenejšou červenou odrodou v strednej Európe. Poskytuje kvalitné vína tmavo-rubínovej farby, jemnej škoricovej vône i chuti , doplnené ovocnými tónmi.
Skladom

Víno s iskrivou zelenkavo žltkastou farbou, vo vôni sa prelínajú citrusové tóny a jablká. Chuť je plná, šťavnatá s jemnou kyselinkou.
Skladom

Víno sýtej jasnočervenej farby, s ovocnou vôňou kôstkového ovocia, najmä čerešní a višní. Chuť vína je šťavnatá, s ovocnosťou červeného bobuľového ovocia, podporená sviežimi kyselinami, ktoré s jemnou adstringenciou vytvárajú odrodovo výnimočný chuťový vnem vyznačujúci sa pevnosťou a vyrovnanosťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 15 – 17°C k jednoduchším úpravám hydinového alebo králičieho mäsa, najlepšie ku králikovi na smotane s brusnicami a taktiež k hovädziemu mäsu s pikantným zeleninovým šalátom.
Skladom

Víno iskrivo ružovej farby, výrazne ovocnej príťažlivej vône sladkého ovocia, najmä lesných jahôd a malín. Chuť vína je šťavnato ovocná s ríbezľovo-žihľavovým lemom, harmonickou štruktúrou kyselín, celkovou eleganciou adlhým doznievaním. Harmonicky sa dopĺňa najmä s pečenými a grilovanými špecialitami podfarbenými jemnou arómou roštu. Podávať pri teplote 10 – 12°C.
Skladom

Víno rubínovo granátovej farby jemného odtieňa, s príťažlivou ovocnou vôňou, najmä tónmi cassis a čierneho bobuľového ovocia a decentnou korenistosťou. Chuť vína je odrodovo ovocná, s lahodnými tónmi čiernych ríbezlí a grafitu, podporená harmonickou štruktúrou kyselín a tanínov. Víno odporúčame podávať pri teplote 16 – 18 °C  k šťavnatým úpravám diviny a hovädzieho mäsa, najlepšie k steaku z jelenieho chrbta s demiglasse z červeného vína a s restovanými hríbmi alebo hovädziemu etrecôte s gratinovanými zemiakmi so smotanou a fazuľkou na slaninke a taktiež k rôznym typom tvrdých syrov.
Skladom

Rubínovočervený farebný odtieň s viskóznymi okrajmi, bohatá balzamická a ovocná vôňa pripomína slivkové povidlá, čierne korenie s nádychom škorice i vanilky. Ohnivá a súčasne mohutná chuť vína prezrádza zrenie v dubových sudoch ,v dochuti so stopou horkej mandle.
Skladom

Toto víno vzniklo ako cuvée dvoch klonov Sauvignonu ktorý sa zberal 15.9.2016 pri cukornatosti 21,5 °NM. Vo víne sa objavuje príjemná ovocnosť typická pre ovocný klon, ktorého mušt po odkalení kvasil pri nízkych teplotách. Minerálny klon bol po krátkom naležaní na šupkách fermentovaný pri vyššej teplote, čo sa prejavilo v bohatej a komplexnejšej štruktúre vína.
Skladom

Víno bolo vyrobené kombináciou moderných a tradičných postupov z vyzretého hrozna odrody Rulandské modré s cukornatosťou 23,5° M. Macerácia prebiehala vo vinifikátore sedem dní pri nízkej teplote, po nej nasledovala alkoholová fermentácia a malolaktická fermentácia. Vylisované mladé víno dozrievalo vo veľkých dubových sudoch objemu 5000 litrov osem mesiacov.
Skladom

Víno živej žltozelenej farby so zlatou iskrou. Vôňa zaujme viacvrstvovou paletou tónov tropického ovocia s nádychom žltého melónu, klinčekov a šalvie. Dopĺňajú ju po otvorení v kalichu tóny čerstvo odtrhnutých egrešov a hrušiek, čo potvrdzuje plná chuť v ústach po prehltnutí. Víno má hramonickú a súčasne veľmi sviežu, šťavnatú chuť vďaka kyselinkám a nežnému zvyškovému cukru, ktorý však nezanecháva stopu sladkosti, ale skôr zaguľaťuje výsledný celkový dojem z vína. Dochuť vína je zakončená lahodným citrusovo-marhuľovým dojmom.
Skladom

Rizling rýnsky vládca medzi vínami. Rizling sme zbierali 12. októbra 2017 z vinice Malá Zoya. Cukornatosť hrozna dosiahla 22 °NM v kvalite Neskorý zber. Pri kombinovanej technológii spracovania sme nechali mušt fermentovať pri vyššej teplote 18°C. 50 % hotového vína sme ešte ponechali vyzrieť na jemných kaloch v dubovom sude 3 mesiace. Následne sa vína spojili a vzniklo krásne mohutné a perzistentné víno s obsahom 7,5 g kyselín a 5,5 g zvyškového cukru.
Skladom

Príťažlivá granátovočervená farba s čerešňovým okrajom zaujme na prvý dotyk s vôňou vína, ktorá pripomína kandizované višne s prímesou tmavých bobuľovín. Chuť vína je zamatovo jemná, obdarená tónmi kôstkového ovocia, zakončená stopou sladkého drievka, kávy i tymiánu.
Skladom

Predstavujeme vám víno tmavočervenej farby s vôňou praženej kávy. V chuti vystupujú do popredia vanilkové tóny, ktoré sa snúbia s tónmi lesného ovocia, ako aj jahodovej drene.
Skladom

Akostné, tradičné značkové polosladké víno vyrobené z tokajských odrôd Furmint a Lipovina. Je to lahodné a veľmi obľúbené atraktívne víno, určené širokému okruhu konzumentov. Je veľmi vhodné na spoločenské stretnutia.