Južnoslovenská vinohradnícka oblasť

Farba
Vinárstvo
Kategorizácia vína
Cukornatosť
Odroda vína
Vinohradnícka oblasť
Objem
2 € 34 €
Skladom

Predstavujeme vám víno zelenožltej farby s arómou bielych kvetov a medu. Chuť vína je plná, doplnená o charakteristickú chlebovinku.
Skladom

Prestavujeme vám víno zelenožltej farby s arómou citrusových plodov a broskyne. Chuť vína je šťavnatá, podporená sviežimi kyselinkami.
Skladom

Predstavujeme vám víno zelenožltej farby s arómou lipového kvetu. Chuť vína je svieža, doplnená o charakteristický mandľový podtón.
Skladom

Predstavujeme vám víno granátovej farby s arómou záhradného ovocia. Chuť vína je plná, harmonická, s tónmi horkej čokolády.
Skladom

Predstavujeme vám víno tmavočervenej farby s arómou čiernych ríbezle. Chuť vína je plná, korenistá, prechádzajúca do tanínového záveru.
Skladom

Víno sýtejšieho žlto-zeleného odtieňa s prenikavou korenistouvôňou, podporenou o ružový olej, agátový med a muškátový oriešok. Aromatickosť tramínu sa veľmi hodí k pikantnej ázijskej kuchyni. Výborne sa dopĺňa s receptami rýb a kuracieho mäsa, ktoré obsahujú kapsaicín. Jedinečná tramínová špecifickosť dodá tiež nový rozmer v kombinácii so syrmi.
Skladom

Víno je jasnejšieho rubínového odtieňa s tehlovým nádychom na okraji pohára. Buket je bohatý na tóny prezretých lesných jahôd a ostružín s jemným dotykom slivkového lekváru. Šťavnato-ovocná chuť je zušľchtená o nuansy višní v čokoláde, sušených tabakových listov a slivkového perníku.
Skladom

Víno intenzívnejšieh ožlto-zeleného odtieňa s podmanivou vôňou muškátových orieškov a vanilky. V chuti, v ktorej je ideálne zladená šťavnatá kyselina a cukor sa vynárajú tóny kandizovaného jadrového ovocia a pomarančovej kôry.
Skladom

Farba vína je tmavo-granátová. Vo vôni vína dominuje černicová marmeláda sprevádzaná vôňou lesného ovocia. Chuť vína je čisto ovocná, mohutná, s veľmi dlho trvajúcim dojmom.
Skladom

Nádherná žlto-zelená farba so zlatistým lemom a prenikavou vôňou medu, citrusov, lúčnych byliniek a šťavnatého egrešu. V bohatej a pikantnej chuti môžeme objaviť sušené marhule, žltý melón a korenistosť orientu.
Skladom

Jemný rubín a tehlová farba v oku. V širokej aróme sa vynárajú plody drobného tmavého ovocia, horkej čokolády a slivkového perníku. Po krátkom predýchaní v pohári sa aromatika obohacuje o tóny tabaku, vanilkového lusku a kokosu. V chuti dominujú černice a čučoriedky spolu s tómi horkého kakaa. Celkový charakter vína dotvárajú jemné taníny a šťavnatosť ostružín.
Skladom

Nádherná sýto žltá farba so zelenkavým lemom, s expresívnou arómou púčikov čiernych ríbezlí, bazového kvetu a šťavnatých broskýň, v chuti sprevádzaná šťavnatosťou bielych ríbezlí, prezretých egrešov, byliniek a pikantnosťou kyselín.
Skladom

Rubínovo červená farba. Intenzívna vôňa, ktorá pripomína čierne ríbezle a kôstkové ovocie. Šťavnatá chuť so stredne plným telom a korenistým záverom.
Skladom

Víno žltej farby zlatého odtieňa, s medovo-ovocnou vôňou lemovanou tónmi mletého bieleho korenia. Chuť vína je výrazná a široká, prepletená korenistými tónmi a bohatými ovocnými kyselinami, s príjemnou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 - 13 °C k hydine so sladkokyslými omáčkami, najlepšie k steakom z bravčovej krkovičky restovaným na tymiáne, s tymiánovými demiglasse, s grilovanou zeleninou a gratinovanými zemiakmi, ďalej k talianskej pizzi a špecialitám ázijskej kuchyne.
Skladom

Víno pochádza z rekordne vyzretého hrozna, 34°NM. Vôňa je výrazne kvetinová s podtónom orechov a jabĺk. Chuť je mohutná, sladká s dochuťou vlašských orechov v spojení jemných kyselín.
Skladom

Trojkríženec odrôd Chrupka ružová, Tramín červený a St. Maria d´ Alcantara. Suchá verzia Breslavy, vo vôni typicky grepfruitová, chuť svieža, ale plná, ovocno-šťavnatá a harmonická.
Skladom

V aróme vína zmes drobného ovocia s dominantnou vôňou záhradnej jahody, chuť šťavnatá dužina s výrazným zvyškovým cukrom a kyselinkou.
Skladom

Príjemná elegantná aromatika černíc a sliviek je dotvorená vynárajúcimi sa kávovými tónmi. Chuť zaujme svojím výrazným ovocným prejavom višní ukončeným jemnou horkou čokoládou.
Skladom

Mohutná muškátovo-korenistá aróma s tónmi hrozienok. Chuť je sladká, ale šťavnatá, ukončená jemnou kyselinkou.
Skladom

Je najrozšírenejšou červenou odrodou v strednej Európe. Poskytuje kvalitné vína tmavo-rubínovej farby, jemnej škoricovej vône i chuti , doplnené ovocnými tónmi.
Skladom

Víno žltozelenej farby výraznejšieho odtieňa, s delikátne korenistou a noblesne ovocnou vôňou, najmä hrozienok a dužiny zrelých jabĺk, zvýraznenou arómou tmavého medu. Chuť vína je plne ovocná, so šťavnatou ovocnosťou jabĺk a dužín citrusového ovocia, s osviežujúcimi kyselinami a dlhou dochuťou. Víno odporúčame podávať pri teplote 11 – 13 °C ku grilovanému morskému vlkovi alebo zubáčovi so zeleninovým julienne, taktiež k vyprážaným úpravám bravčového mäsa, k husacine a lokšiam s husacou pečeňou.
Skladom

Slamové́ víno vyrobené z odrody Frankovka modrá je jemnej rúžovo – tehlovej farby. Aróma plná medových plastov, a slivkového ovocia typického pre Frankovku. Chuť je medová podčiarknutá pikantnou kyselinou.
Skladom

Okúzľujúca vôňa čučoriedok a moruše je sprevádzaná šťavnatosťou černíc a ostružín. Chuť vína je koncentrovaná, plná kôstkového ovocia, borievok a černíc. Dochuť sa nesie v znamení horkej čokolády a sladkých tanínov.