 
			Južnoslovenská vinohradnícka oblasť.
	
Strekovský vinohradnícky rajón.
	
Obec: Nová Vieska. Hon: Veterný vrch.
Spôsob výroby: kryomacerácia hrozna 3 dni, následne 10°C, ohrev hrozna pred fermentáciou na 16°C, spontánne rozkvasenie, JMF počas kvasenia.
	
Kvasenie: nerezový vinifikátor po dobu 12 dní s použitím techniky pump over a punch down, teplota do 26°C.
	
Vyzrievanie: použité dubové sudy, 32 mesiacov, po scelení 2 mesiace nerezová nádoba.
	
Farba: fialovo-červeného odtieňa.
	
Aróma: tmavé bobuľové ovocie, kvet fialky spolu so zemitými tónmi, v pozadí škoricový podtón.
	
Chuť: stredne plná, korenisto-ovocná, s jemnou tanínovou textúrou a príkladnou aciditou.
Nefiltrované, prirodzený sediment nie je vada vína.
	
Víno s chráneným označením pôvodu.
	
Akostné odrodové víno.